Калин Георгиев в ”Хрътките”: Нямаме информация за отвлечената Лара

9 март 2013 | 21:45 Дачев
Вътрешното министерство още няма информация за състоянието и местонахождението на 10-годишната Лара Банева, каза главният секретар на МВР Калин Георгиев пред bTV

Дъщерята на сочения за кокаинов крал Евелин Банев - Брендо беше отвлечена на 5 март. В първото издание на „Хрътките” (в събота, 9 март от 17:30 ч.) с водещ Миролюба Бенатова по bTV, Георгиев призова журналистите да спестят на майката спекулациите за състоянието на похитеното дете.

Той отправи и апел към всеки, който се натъкне на съмнителни автомобили, необитаеми къщи, в които сега има хора, както и на необичайни ситуации и покупки, да се обади в МВР.
„Трагедията е в това, че е отвлечено дете, без значение чие е това дете" - заяви още главният секретар на МВР.

Калин Георгиев отхвърли твърденията на част от протестиращите, че полицията ги следи, когато се събират на организационни срещи. „Проследяването е елемент от Закона за специалните разузнавателни средства /СРС/, така че МВР не следи лидерите на протеста," категоричен е главният секретар на МВР. „Всеки, който се обяви за лидер, после се оспорва, затова те се наричат лица," коментира още той. Според Георгиев сред задържаните след протестите действително има и хора с криминални досиета, като по думите му става дума за „широк спектър" от престъпления.

На фона на информациите, че след оставката на кабинета битовата престъпност се е увеличила, Калин Георгиев подчерта, че такава тенденция се наблюдава особено в градовете с по-мащабни протестни действия. „Само за един протест в София бяха ангажирани 4500 полицаи. Това означава, че оголваме периферията," отбеляза главният секретар на МВР и допълни, че е нормално криминалният контингент да се възползва.



ИЗБРАНО