“Съдебен спор” заимстван от Снежана Атанасова

30 януари 2012 | 12:03 Дачев
Телевизионният водещ обвинява продуцентите от "Междинна станция" Иван и Андрей в плагиатство

Разследващият журналист Снежана Атанасова заяви в "Насреща Люба Кулезич" по TV7 в неделя, че Иван и Андрей са „свили” нейна идея.
В началото на първото съдебно телевизионно шоу “Изборът” по БНТ, социално ангажирано и с активна публика, известните сега Иван и Андрей са били  ученици. Години по-късно, когато освободената от БНТ Атанасова кандидатства с проекта си в bTV, тя отново попада на двамата и ги моли да й помогнат да влезе в медията.

“Аз депозирах моето съдебно шоу в bTV, когато Иван и Андрей бяха стажанти. Аз го регистрирах, а те го откраднаха и го направиха години след това по Нова телевизия. “Съдебен спор” е заимствано пряко от моя проект”, възмутена е Атанасова.
Рубриката е част от уикенд блока "Станция НОВА", който е в ефир от 3 октомври 2009 г., и неин водещ е Нана.

"Първото съдебно шоу беше моя идея и Иван и Андрей добре знаят това", каза Атанасова. "Трудно е да се примиря с нагла кражба. Това, което се случи с моята идея, обмисляна дълго и прецизно, е подмяна, съсипване на смисъла", смята Атанасова. "Те ми взеха идеята, а я лишиха от смисъл. Тяхното е унижение за съдебното шоу. Това, което правят Иван и Андрей е махленщина", коментира известната от началото на 1990-те години журналистка, автор и на първото предаване за разследваща журналистика "Анкети". Тя смята, че е правила предаването си с много любов и професионализъм. "Идеята ми беше съсипана" - съжалява тя.

Атанасова каза, че е регистрирала формата на предаването във "Филм аутор". Тя отбеляза, че и двамата - Иван и Андрей - са й скъпи и дори не може да им се сърди, но е ужасена от това, че днес "Съдебен спор" функционира като Франкенщайн и вместо да помага на хората и да ги цивилизова, ги унижава.

Видео: http://tv7.bg/news/4458732.html



ИЗБРАНО