Станция НОВА

Публицистично и развлекателно неделно шоу, продуцент - "Междинна станция" (Иван Христов и Андрей Арнаудов). Концепцията е вдъхновена от аналози в телевизиите на Италия и Великобритания.

Рубрики:
* "Удавете водещия" 09 - 11 ч. с Любен Дилов;
* "Съдебен спор" 11 - 12 ч. с Нана Гладуиш и телевизионен съдия Искра Онцова;
* "Съпругите" 12 - 15 ч. с Евгения Калканджиева и Мая Савова, готвач - Катерина Евро;
* "Най-добрият човек" 15 - 16 ч. с Ирина Тенчева;
* "Необичайните заподозрени", 16 - 16:30 ч. с Диана Алексиева.

"Удавете водещия" - зрителите ще бъдат приканвани да „удавят” Любен Дилов в случай, че не го харесват, не харесват събеседниците му, защитаваната от него теза или просто за забавление. Те ще могат да гласуват на специален сайт, където именно зрителските предпочитания ще бъдат решаващи за изхода на сблъсъка. Ако гласовете „удавете водещия” надделеят, същият го очаква символично „удавяне” в ефир.

"Съдебен спор" - съдебно шоу, в което се показват правни спорове от всякакъв характер. Предаването дава възможност на страните в съдебния процес да представят аргументите си на живо. Всяка от страните има правото да бъде представлявана от адвокат, а на неявилата се страна се назначава служебен защитник. Решенията на телевизионният съдия са изцяло съобразени с действащото законодателство.

"Съпругите" - забавен сегмент, ориентиран към семейството и женската аудитория. Включва коментари и дискусии върху теми от ежедневието, модата, лайфстайла, а в студиото гостуват известни личности; рубриката разполага и със специален готвач (актрисата Катерина Евро).

"Най-добрият човек" - вниманието е насочено към хора, които - без да искат - са се превърнали в спасители. Това може да са наши приятели, родители или напълно непознати: търсят се онези моменти от живота, които преобръщат хода на съдбата - ром спасява от сигурна смърт майка и детето й, майка прави невъзможното, за да спаси сина си, мъж поема грижата за чуждо дете и се превръща в най-добрия татко. Дава се трибуна на многолики и вдъхновяващи истории, които връщат вярата в доброто, а и отговарят на изживелите подобни ситуации.

"Необичайните заподозрени" - документални разкази за хора, преживели интересни, необикновени и драматични събития, променили или белязали по някакъв начин живота им. За 20 минути те споделят своята гледна точка за събитието, отвеждат ни на автентичните локации, споделят архивни кадри и снимки, а така също и разкази на свидетели. Целта на кратките документални форми е да разберем как обикновеният човек се справя с необикновените моменти в живота си – голяма печалба, мечтано пътуване, няколко брака, затвор или загуба.

* * * * * * *

Рубрики, излъчвани преди юли 2012 г.:
"Рулетка" с Иво Христов (до 14.01.2012 г; до 12.02.2010 г. с Диана Найденова и Люба Кулезич);
"Почивна станция" (09 - 11 ч., излъчвана и като самостоятелно предаване в събота);
"Отчаяните съпруги" (12 - 15 ч. с Вихра Христова и Мая Савова до края на 2011 г.);
"Най-добрата майка" (15 - 16 ч. с Ирина Сарачинова);
"Последно десет" (16 - 17 ч. с Яна Грудева и Стефан А. Щерев);
"Интервю с гост-звезда" (с водещ Нана, до 14.01.2012 г.).

* * * * * * *

От 3 октомври 2009 г. до 5 юни 2010 г. по Нова телевизия (I сезон, излъчва се в събота).
От 3 октомври 2010 г. до 26 юни 2011 г. (II сезон, неделя).
От 4 септември 2011 г. до 1 юли 2012 г. - III сезон.
От 9 септември до 23 декември 2012 г. - IV сезон.

ИЗБРАНО