Стажантът

„Интелигентно“ риалити шоу-игра по идея на Марк Бърнет, създател на „Сървайвър“. Играта показва тънкостите в корпоративния бизнес, а победителят печели пост в една от фирмите на Доналд Тръмп - водещ на играта - с годишна заплата от 250 000 долара. В края на февруари следващата година ще е известен и първият назначен от американския милиардер. "Стажантът" създаде нов жанр в
телевизионното риалити, а Доналд Тръмп вдъхнови милиони млади хора да повярват във възможността да реализират мечтите си.

Предаването се излъчва за първи път на 8 януари 2004 година по американската телевизия NBC, а единственото условие, с което трябва да се справят участниците, е да успеят да се докажат като добри бизнесмени. До момента са заснети и излъчени 6 сезона; през 2008 година ще бъде излъчен и последният сезон, който ще е за популярни личности.

Първи сезон на предаването започва с 16 кандидата (8 мъже и 8 жени), които в рамките на 15 епизода трябва да докажат качествата си. Те живеят заедно в един от луксозните апартаменти на Тръмп. Отборът на мъжете се казва Версакорп, а на жените - Протеже. Във всеки епизод получават задача, с която ще трябва да се справят, за да продължат нататък. А този, който се представи най-зле, който е допринесъл най-малко за успеха на мисията, ще чуе една от най-ужасяващите реплики: “Уволнен си!”

ИЗБРАНО