Американско родео

Американско родео, шоуто на Асоциацията на професионалните ездачи на бикове, се завръща на екрана на GTV - директно от прашните степи на Дивия запад!
На фона на уникално пиротехническо и музикално шоу ще се насладите на един традиционен спорт, намерил ревностни привърженици и фенове и през 21-ви век. От “Американско родео” не очаквайте просто родео – пригответе се за 110% адреналин с най-вълнуващите изпълнения на най-добрите професионалисти, в борба за апетитния награден фонд на обща стойност 7 милиона щ. д. Бъдете един от 100-те милиона зрители всяка година, които не пропускат да станат част от най-популярното родео в света.

Асоциацията на професионалните ездачи на бикове

Асоциацията на професионалните ездачи на бикове е основана преди 14 години от двайсетимата най-добри между тях. Те не се страхуват да поемат риск на арената, както и в живота. Всички те влагат свои собствени средства, за да вдъхнат живот на мечтата си: най-зрелищният шоуспектакъл в състезанията за каубои, този с бикове, да се установи самостоятелно. Асоциацията на професионалните ездачи на бикове е единствената в САЩ, която се управлява от самите атлети. Днес тя включва повече от 700 ездачи. Състезанието се провежда в 29 града из цялата страна и има повече от 100 милиона зрителска аудитория. Финалът по традиция се състои в Лас Вегас, а наградният фон възлиза на 7 милиона долара.

Ездата

Максималният резултат е 100 точки. Половина от тях се присъжда на бика за това как се представя той и колко трудно е да бъде язден. Съдиите оценяват неговата скорост, мощ, как се приземява на предните крака и как рита със задните, как сменя посоката. Ако животното не се представя добре, съдиите може да позволят на ездача нов опит с друг бик. В състезанието се използват само най-добрите и калибрени, специално подбрани за състезанието, бикове.

Другата половина от точките се присъжда на ездача. Той трябва да владее животното и да контролира движенията на тялото си. Ездачът трябва да се задържи върху гърба му цели 8 секунди. Времето започва да се отчита от момента, в който бикът излезе на арената. Ездачът използва само едната си ръка в ездата и е дисквалифициран, ако докосне с другата тялото си или животното.

ИЗБРАНО