Животът по действителен случай

Двучасово съботно токшоу с водещ Александра Сърчаджиева.
Продуцент: Радост Драганова.

Предаване за необикновените човешки истории на обикновените и на популярните хора.
Мисията му е да вдъхне кураж и да покаже, че всеки проблем има решение. Чрез историите на гостите, Александра дава сила и увереност на зрителите, намиращи се в сходна житейска ситуация - че трудностите всъщност подготвят за изключителна съдба. Към тях ще се присъединяват специалисти в търсене на правилните решения и намирането на изход.

Всяко издание среща зрителите и с известна личност, която в откровена изповед ще признава за житейска трудност, през която е преминала успешно - как се превъзмогват най-драматичните моменти в живота, какви са научените уроци и как се продължава напред.
В първото издание: актьорът Христо Мутафчиев.

Освен духовни трансформации, предаването извършва и външни превъпръщения. В сегмента „Моето ново АЗ“ известният пластичен хирург д-р Джак Антонио променя съдбите на обикновени хора, които винаги са изпитвали комплекси от външния си вид. Всеки, претърпял физическа травма, получил е трайни белези в резултат на преживяване или просто страда от естетични деформации, може да попълни формата за участие в сайта на предаването.

Иво Аръков води в предаването емблематичната рубрика „Топ 10“, позната от предаването "Мармалад". Всяка седмица се избира актуална тема от живота у нас, за да се подредят в 10 позиции известни личности или събития с много хумор и весели коментари.

От 8 октомври до 24 декември 2022 г. по bTV.
От 11 февруари 2023 г. - сезон II.

ИЗБРАНО