Сеизмограф

Всяка събота от 18 ч. водещ - Светла Петрова.

“Сеизмограф” е едночасово предаване за анализи и полемика, където противостоящи възгледи, позиции и идеи, афиширани вече в публичното пространство, се сблъскват и премерват силата на своите аргументи.

От октомври 2007 предаването вече не е монотематично и има три съдържателни сегмента.

В първата част се разисква топтемата на седмицата, а в студиото на Светла Петрова ще гостуват най-важните персонажи на съответното събитие, конфликт или казус.

Втората част също е с информационен повод от седмицата. Той обаче няма да бъде задължително събитиен, а ще експонира морално-психологически, културологични, социално-битови въпроси, свързани с качеството и подредбата на живота ни и с новоизграждащата се ценностна система на обществото.
Тази част на предаването ще бъде решена като класическа дискусия с две противостоящи страни, а техен арбитър ще бъде водещата Светла Петрова.

Запазена марка на предаването е техническата възможност на водещата да отнема думата на този от спорещите, който се опитва да обсеби микрофона или да прекрачи границите на приемливия тон.

В дискусиите участва широк регистър от капацитети и популярни и непознати на широката публика хора, но експерти или с категорична позиция по обсъжданата тема.

Третата част ще бъде рубриката "Хастар”. Тя ще бъде своеобразна "трибуна на зрителя”, като всеки, който пише на екипа на предаването, има шанса да бъде избран да участва на живо и да представи своята житейска история или тревога.

В "Сеизмограф” е включена и публиката на живо, която ще участва активно в разговорите с коментари, въпроси и реплики.
Контакт: seizmograf@btv.bg

От 2001 г. до 16 април 2011 г. по bTV.

ИЗБРАНО