Здравe

Специализирано медицинско предаване с разширен формат и в добрата физическа форма, взаимоотношенията в семейството, стила на живот, храната и напитките.
Седмицата започва с предаване за майчинството и отглеждането на децата. По-нататък се третират митове и представи, свързани със здравето и лечението на някои заболявания. Предаването продължава да е в крак с националните кампании, посветени на социално значими заболявания.

В „Здраве” участват известни специалисти, демонстрират се модерни технологии за лечение; дава се възможност на зрителите да се консултират с гостуващите специалисти по време на директния ефир.

Всяка сряда в предаването се обсъждат проблемите на здравната система - за това, как работят парите ни, дадени за здравно осигуряване, за правата ни като пациенти, за това, което ни възмущава, когато потърсим медицинска помощ, когато влезем в аптеката или когато с часове стоим на опашка пред лекарския кабинет, за да ни дадат направление. Ако сте възмутени или огорчени, всяка сряда - един директор на болница (д-р Красимир Пандев), един семеен лекар (д-р Мила Дукова) и един журналист (Мария Андонова) - защитават правата ви като пациенти.

Всеки четвъртък - "високата медицина" с д-р Красимир Пандев и Антония Божилова.

Предаването поддържа открит телефон 02 / 8143798, на който зрителите могат да получат полезна информация и да предлагат следващи теми.
Email: zdrave@bnt.bg. Страница във Facebook: "ЗДРАВЕ ПО БНТ".

Журналистките Мария Андонова и Милена Спасова са водещи на предаването и се редуват през седмица. Режисьор е Боян Даскалов.

До 2 август 2008 г. - седмично предаване (събота сутрин), Канал 1 на БНТ.
От 29 септември 2008 г. до 30 юни 2011 г. по БНТ1 (предиобедно токшоу в делничен ден).

ИЗБРАНО