Бягство към победата

Риалити и токшоу на Слави Трифонов, приличащо на американския формат "The Amazing Race".
23 000 кандидат-участници. Продуцент - компания "Седем осми".

Шоуто е изпитание за бързината, издръжливостта, съобразителността, ориентацията, способността за работа в екип и общата култура на участниците. Дълги преходи без почивка, лоши метеорологични условия и тежестта на собствения багаж са само част от трудностите, с които трябва да се справят финалистите.

Победителите могат да изберат която и да е точка от земното кълбо и да живеят там половин месец за сметка на „Шоуто на Слави”. За да спечелят голямата награда, 12-те двойки-финалисти ще трябва да се справят с редица предизвикателства.

Преди началото на състезанието на участниците е направен щателен обиск за неразрешени предмети и са иззети всички пари и телефони. Борис Солтарийски е специален пратеник на Слави и следи за изпълнението на задачите. С всяка двойка от финалистите през цялото време има оператор и сценарист, които ги следват на всяка крачка и контролират спазването на правилата. Състезанието е разделено на отделни етапи. В началото на всеки етап участниците разполагат с определена сума пари. На края на всеки етап Борис Солтарийски очаква участниците на мястото на крайната цел и поредната двойка отпада.

От края на март до 26 юни 2009 г. по bTV.

ИЗБРАНО