Принцът от Бел Еър

За филма

Оригинално заглавие: The Fresh Prince of Bel-Air
Държава: САЩ
Година: 1990
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Анди Бороуиц, Сюзън Бороуиц, Бени Медина

В ролите: Уил Смит, Джеймс Ейвъри, Карин Парсън, Алфонсо Рибейро


Уил Смит играе тийнейджър от Филаделфия, изпратен да живее с богатото семейство на леля си Вивиан в Калифорния. Майка му е разтревожена, че той не възприема света насериозно и се изживява като рапър от квартала, затова решава, че нейните роднини от Бел Еър ще му повлияят положително.

Още с пристигането си в баровския Бел Еър, Уил Смит ще изживее културен шок! В дома на неговата леля и съпруга й – адвокат, пуритан и техните три деца, той ще бъде посрещнат от прислужник, който ще го нарича „Господарю”. По всичко личи, че и братовчедите му са от друга планета...

Срещата между начина на живот на един рапър-тийнейджър и членовете на богаташкото общество ще доведе до поредица от невероятно забавни ситуации, в които изгрява звездата на Уил Смит.

Сериал с множество номинации и награди за най-добър актьор на Уил Смит и Татяна Али, за най-добра комедия, най-добър телевизионен сериал, любимо телевизионно шоу и т.н. Именно този сериал открива Уил Смит за голямото кино и го превръща в една от най-популярните звезди на Холивуд.

ИЗБРАНО