Благословия или наказание

За филма

Държава: Великобритания
Година: 2005
Жанрове: Комедия

Режисьор: Ben Elton

В ролите: Ardal O'Hanlon, Mel Giedroyc, Robert Webb, Michael McKell, Rowland Rivron, Hannah Jane Fox


"Blessed": За някои хора децата може би са благословия… но не за Гари и Сю. Двамата са млади родители, които ежедневно се борят с живота и само деца им липсват! Само че те вече имат две отрочета и на всичкото отгоре посвещават преобладаващата част от дните и нощите си именно на тях.

В дома на Гари и Сю всяка кихавица се посреща почти апокалиптично, двамата родители постоянно треперят над здравето на децата си и са се вманиачили до такава степен, че вече сами си измислят болести и проблеми.

Сю някога е била красива жена, която е живяла за купона. Сега все още се откриват следи от някогашната й красота, но напрежението я е променило до такава степен, че тя се е превърнала в невротична домошарка. Гари пък се бори на цели 3 фронта – освен с децата и с жена си, той се мъчи да развива и бизнес. Този бизнес не е вървял хич добре още преди да се родят наследниците му, а сега положението е повече от критично.

Най-дразнещото нещо в целия живот на Гари и Сю са техните съседи. Не че те им правят нещо, дори напротив – всъщност са си съвсем приятелски настроени към тях. Проблемът е в това, че съседите им също са млади родители и също развиват свой бизнес, само че успяват да се справят значително по-добре от Гари и Сю по всички фронтове…

ИЗБРАНО