Сезони на сърцето

За филма

Държава: Италия
Година: 2004
Жанрове: Семеен

Режисьор: Антонело Грималди

В ролите: Ана Валле, Паоло Сеганти, Алесандро Гасман, Мартина Стела, Даниеле Савока


"Le Stagioni del cuore": Историята в сериала започва в навечерието на Втората световна война и проследява живота на едно богато италианско семейство.

Клаудия е дъщеря на Едоардо Кастели – преуспял индустриалец. Тя се влюбва в Джани Касираги, който е син на обикновен работник. Фактът, че Джани е беден, не позволява връзката им да се развие, а бащата на Клаудия изпраща момчето в казарма, откъдето Джани ще замине директно на фронта.


Междувременно, бомбардировка почти унищожава семейната фабрика на фамилия Кастели. Те са на път да загубят всичко, когато се появява Серджо Валенти - богат и влиятелен благородник, който спасява семейството от банкрут, а Клаудия е принудена от баща си да се омъжи за Серджо... Тя е упорита, чувствителна и романтична млада жена, страстно обича Джани Касираги, но вярва в отговорността към семейството си - затова предава своята голяма любов и се омъжва за Серджо Валенти. Двамата имат дъщеря - Емма.


Джани нахлува в живота им и внася смут, за да получи обратно това, което смята, че му принадлежи по право. Джани е бил някога идеалист. Вярвал е, че може да промени света за по-добро. Той е бил влюбен в Клаудия и е желаел да се омъжи за нея. Бащата на Джани загива, докато се опитва да спаси фабриката на семейство Кастели, а бащата на Клаудия изпраща момчето на фронта, за да го отдалечи от дъщеря си. Когато се завръща от войната, Джани е много променен и отблъсва Клаудия. Огорчен и циничен, сега той е решен да си отмъсти.


Серджо Валенти притежава силен характер, въздържан е, но и искрен. Храни силни чувства към Клаудия, но не знае как да й покаже, че я обича. Отношенията на двамата съпрузи са променливи, защото Клаудия е силна и независима личност и не му позволява да й налага волята си.


Емма Валенти, дъщерята на Клаудия и Серджо, винаги е търсела сигурността и обичта на своето семейство, но те са й били отказани. Емма се чувства и предадена и изоставена от най-близките си хора: от майка си, която е изцяло посветена на модното си творчество, от баща си, който не може да я разбере. Нейното израстване е трудно и белязано с много болка и огорчение.


Еуженио е син на Джани Касираги и Мара Скалия. Той е идеалист, но отговорен най-вече към своята майка, която бива изоставена от Джани. След като Джани напуска семейството си, Мария и Еуженио са оставени на произвола на съдбата и живеят при трудни условия. Еуженио е много близък с Eмма. Техните отношения са изпълнени със страст и нежност, но и с много проблеми и разочарования.


Карло е син на Марио и Марианжела Навоне. Той е спокоен и честен млад мъж, опора за неспокойната Емма. Той страстно я обича и е готов да жертва кариерата си на съдия, за да я защити. Той ще се изправи срещу Еуженио Скалия, който се превръща в заплаха за връзката му с Емма.


От 13 октомври до 12 ноември 2008 г. по bTV (24 епизода х 60 мин.).

От 22 октомври 2011 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО