Смолвил: Супермен в началото

За филма

Държава: САЩ / Канада
Година: 2001
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: James Marshall

В ролите: Том Уелинг, Кристин Крюк, Майкъл Розенбаум, Алисън Мак, Ерик Джонсън, Самюел Л. Джоунс


"Smallville" / "Smallville Beginnings" / "Smallville: Superman the Early Years": октомври 1989 г. Унищожителен метеоритен дъжд връхлита градчето Смолвил в Канзас преди 17 години, като го разрушава почти напълно и причинява смъртта на много хора. Същата тази буря донася на Джонатан и Марта Кент единственото, за което мечтаят – едно прелестно малко момченце, което ще стане техният дългоочакван син! Но способностите, които момчето притежава, не оставят място за съмнение, че то не е като другите...



През 2001 г. Кларк е вече тийнейджър. Негови най-добри приятели са Пийт и Клое. Кларк е силно увлечен по най-страхотното момиче от училището – Лана Ланг, чиито родители са загинали по време на метеоритния дъжд - обстоятелство, което съществено затруднява техните взаимоотношения.


Загрижени за чувствата на сина си, родителите на Кларк се опитват по всякакъв начин да скрият истината за неговото появяване – всъщност те го намират във вътрешността на космически кораб, пристигнал задно с метеоритния дъжд от зелени камъни, връхлетял Смолвил преди години.


В 5-ти сезон се проследяват последиците от втория метеоритен дъжд. Кларк навлиза в живота на възрастните - отива в колеж, създава истинска връзка с Лана и преживява загубата на любим човек. Недоверието му към Лъкс продължава да расте след като неговият преподавател му представя доказателства за тайните проекти на Лутър. Кларк търси подкрепа от Клои, а в същото време никой не вярва особено, че Лайнъл действително се е превърнал в по-добър човек.


В 6-ти сезон (2006 г.) Кларк Кент и Лекс Лутър най-сетне ще се превърнат в заклетите врагове, които познаваме от комикса – някогашните най-добри приятели ще застанат лице в лице - жестоки съперници, олицетворяващи силите на доброто и злото.


От 28 септември 2009 г. по TV7 (от 19 януари 2012 г. - VIII сезон).

ИЗБРАНО