Законът на Мърфи

За филма

Държава: Великобритания
Година: 2003
Жанрове: Крими

Режисьор: Colm McCarthy, Brian Kirk, Peter Lydon

В ролите: James Nesbitt, Del Synnott, Sarah Berger, Michael Feast, Owen Teale


"Murphy's Law": Върховното ченге Том Мърфи (британският топ-актьор Джеймс Несбит) умее да балансира върху тънката линия между разследването и заблудата. Дрю Джонстън, ирландски терорист и кръвожаден гангстер, живее в укрепено имение заедно с брат си Били. Дрю твърди, че в затвора е приел исляма и е различен човек, но плановете му да се ожени за дъщерята на местния бос на мафията говори съвсем друго. Когато започва вълна от насилие, опасенията се потвърждават.


Междувременно Мърфи се бори с влошаващото се психическото състояние на майка си и физическото на баща си. У него се появяват въпроси за собствената му самоличност – как го възприемат околните и как сам вижда себе си; това е по-важно отвсякога, защото се опитва да проникне в строго охранявания и затворен свят на братя Джонстън. Когато серия от оперативни грешки води до разкриване на самоличността му, пред Мърфи има два пътя - да избяга или да убеди Били да работят заедно, за да спрат дяволския съюз и плановете на брат му.



Завладяващ и находчив, всеки епизод от "Законът на Мърфи" (2003 - 2007) е стопроцентов трилър, лидер по гледаемост на BBC UK, завладял зрителите в множество европейски страни и отвъд океана. 22 епизода.

От 21 май 2010 г. по BG TV

ИЗБРАНО