Да надживееш Ескобар

За филма

Оригинално заглавие: Alias J.J.
Държава: Колумбия
Година: 2017
Жанрове: Драма

Режисьор: Луис Алберто Рестрепо, Хуан Карлос Васкес, Хорхе Сандовал

В ролите: Хуан Пабло Урего, Наташа Клаус, Ампаро Гризалес, Никол Сантамария


По книгата "Да надживееш Ескобар: Убиецът с 23 години и 3 месеца опит от затвора" (2015 г.) на Джон (Хуан) Хайро Веласкес Васкес, наричен Х.Х. (J.J.) или Хота Хота. Спомените на най-страшния наемен убиец, работил за Ескобар.

Докато картелът "Меделина" се срива, дясната ръка и килър No.1 на Пабло Ескобар се опитва да оцелее в затвора и да води играта оттам. Той е шеф на наемниците в кокаиновия картел, който повече от 40 години владее пазара на кокаин с основен трафик от Южна Америка към САЩ.

Хота Хота е единственият от отряда на "Екстрадираните", който решава да се предаде на правосъдието и да влезе в затвора. Там ще срещне своите най-страшни врагове и ще използва всичките си умения не само да оцелее, но и да остане в играта като водещ и опасен трафикант, дори зад решетките.

Хота решава да се предаде, за да защити приятелката си Анхела Моралес от враждуваща гангстерска групировка, решена да сложи край на картела на Ескобар. Животът му се преобръща заради любовта към една жена.

Според вестник "Ню Йорк Таймс" Веласкес прекарва 20 години в планиране на удар срещу колумбийски кандидат за президент. Пуснат е от затвора през 2014 г. Не е много вдъхновяващо убийството на 300 души, но такива са признанията на Хота Хота за времето, в което е работил за Ескобар.

Алехандра Рестрепо де Веласкес (в ролята - Никол Сантамария) е дългогодишна приятелка и може би съпруга на Веласкес. Ескобар е поръчал убийството й, след като се разкрива, че работи като информатор за конкуренцията. Веласкес й определя среща и изпраща някои от момчетата да свършат "работата"...

70 епизода х45 мин.

От февруари 2023 г. по БНТ1.

ИЗБРАНО