Рилингтън плейс

За филма

Оригинално заглавие: Rillington Place
Държава: Великобритания
Година: 2016
Жанрове: Крими

Режисьор: Крейг Вивейрос

В ролите: Тим Рот, Саманта Мортън, Нико Миралегро, Джоди Камър


3 епизода х52 мин. По действителен случай за серийния убиец Реджиналд Кристи, живял в Лондон на улица „Рилингтън плейс” 10.

1 еп.:
Етъл намира съпруга си Редж в затвора. Девет години е живяла без вест от него и дори го е мислила за мъртъв. Решават да си дадат втори шанс и си наемат квартира на първи етаж на ул. „Рилингтън плейс” 10. Не след дълго Етъл започва да подозира за тъмната страна от характера на мъжа си.

2 еп.:
В жилището над Етъл и Реджиналд се нанася млада двойка – Берил и Тим Евънс. Жената е хубава и Етъл се притеснява от вниманието на мъжа си към нея. Берил и Тим са затруднени финансово, а тя се оказва бременна с второ дете. Тъй като вече имат едно малко момиченце, Берил се решава на аборт. Реджиналд предлага услугите си и отпраща Тим на работа. Но когато се връща, Тим вижда безжизненото тяло на съпругата си. Реджиналд предлага да намери приемно семейство на малката и отчаян, Тим приема. Помага да изхвърлят тялото на Берил. По-късно обаче намират труповете на Берил и детенцето му, за чието убийство е обвинен именно Тим.

3 еп.:
На съдебния процес Реджиналд Кристи хвърля цялата вина за смъртта на Берил и детето върху Тим. Етъл прикрива съпруга си, за което заплаща с живота си. В крайна сметка Кристи е заловен и обесен, но семейството на Тим Евънс продължават съдебни дела, за да изчистят името му посмъртно.

От 28 август 2018 г. по БНТ1.
От 2 до 4 януари 2019 г. по БНТ3.

ИЗБРАНО