Чумата

За филма

Оригинално заглавие: La peste /The Plague
Държава: Испания
Година: 2018
Жанрове: Исторически

Режисьор: Алберто Родригес, Пако Баньос

В ролите: Пабло Молинеро, Серхио Кастеланос, Маноло Соло, Хавиер Ботет


Исторически трилър на Telefonicа / Movistar+. Действието се развива в опустошената от бубонната чума Севиля от края на XVI век.

Севиля, 1597-а година. Един от главните градове на западния свят, известен като Великия Вавилон, приютява всякакви раси, над 50 гòвора и цялото злато, което пристига от Америка. Историческият контекст на сюжета представя Европа, в която бушуват стълкновения между католици и протестанти, а Севиля има ключова роля в тях.

По време на ужасната чумна епидемия, труповете на няколцина мъртъвци в Севиля са като поличба за края на света. Тя е много голям и може би най-красив град в света. В него има изумителни персонажи: Матео - еретик, осъден на смърт, Валерио - израснал на улицата, Тереса - жудожничка, бореща се за равнопоставеност, Челсо - върховен инвизитор...

Градът е привидно благочестив, а всъщност затънал в страх, алчност и битки за власт. Нравите в манастирите са разпуснати, публичните домове са регулирани и болниците са използвани като гробища. Управляват мистицизмът и хаосът.

Матео, бивш еретик, трябва да се завърне в града, който го е осъдил на смърт. Той копнее да изпълни желанието, изразено от най-добрия му приятел на смъртния му одър - да спаси Валерио, незаконния му син. След като попада в града, Матео скоро е арестуван, но Светата служба му предлага сделка за опрощаване на греховете: ако реши серията от убийства в града, ще бъде оправдан.

Труповете валят, белязани със знака на дявола, а Матео е въвлечен в конспирация, която според него стига до върховете на властта в Севиля. Чумата продължава да унищожава града и натискът да бъде открит убиецът се увеличава...

Конспиративният драматичен екшън ни потапя в интриги и предателство и изправя косите ни от напрежение. Той ни връща в сложните времена, когато обществените забрани и тайният хедонизъм вървят ръка за ръка.

6 епизода x50 мин.
Уеб сайт: lapeste.movistarplus.es/
Фейсбук: facebook.com/LaPesteSerie/

От 18 март 2018 г. по Epic Drama.
От 16 април 2020 г. - сезон II "Ръката на Ла Гардуня".

ИЗБРАНО