Последният мъж на света

За филма

Оригинално заглавие: Last Man Standing
Държава: САЩ
Година: 2011
Жанрове: Комедия

Режисьор: (създател и сценарий) Джак Бърдит

В ролите: Тим Алън, Нанси Травис, Моли Ефраим, Кейтлин Девър, Хектор Елизондо, Кристоф Сандърс, Аманда Фулър


Ситком на ABC.

Майк е типичен мъжкар от Денвър, Колорадо. Със зъби и нокти той отстоява типичните за своя пол ценности и се бори със „злите феминизиращи сили“ - с любящата си, но доминираща съпруга и трите си дъщери.

В първия епизод Майк се завръща от страхотно двумесечно пътешествие. Той се радва, че отново е с жена си Ванеса и дъщерите си, но разбира, че докато е отсъствал са се случили доста неща както вкъщи, така и на работата му.

Триумфално завръщане на Тим Алън към телевизията. Какво може да накара един мъж да се чувства пълноценен? Работа, изпълнена с емоции, оръжия и екипировка, да превърнеш хобито си в професия, свобода, пътешествия и пикап. Майк Бакстър има всичко това, но и къща пълна с жени, в която определено не той командва парада, така че не е за завиждане.

Всъщност той се разбира прекрасно със съпругата си и наистина много обича трите си дъщери, но не винаги ги разбира. Те също много го обичат, поне през повечето време. Децата усещат кога сте щастливи, но с удоволствие развалят изкуството "риболов", а и колкото и да се опитвате да разберете какво се случва в съзнанието на тийнейджърите, няма да успеете...

Майк Бакстър е авантюрист, обича пътешествията, предизвикателствата, лова и определено може да се нарече истински мъж. Той е маркетинг директор на един от най-успешните магазини за ловни принадлежности и екипировка Outdoor Man и е експерт във всичко свързано с тях. Само че му се налага да преустанови пътуванията за известно време, защото шефът му иска да развие сайта на магазина, а съпругата му Ванеса (Нанси Травис) получава повишение в работата и има нужда от помощ в отглеждането на трите им дъщери.

Всъщност, най-голямата от тях Кристин (Александра Кросни) не се нуждае от особени грижи, но някой трябва да й помага в гледането на сина й Бойд. Седемнадесетгодишната Манди (Моли Ефраим) е луда на тема знаменитости и не се интересува от нищо извън модата и реалити телевизията, а най-малката - Ив (Кейтлин Девър) е на четиринадесет и играе футбол.

Фактът, че живее с толкова много жени, е причина Майк никога да не признава, че не е прав, винаги да е нащрек и до голяма степен допринася за това, че почти винаги е ядосан. Ядът обаче понякога се оказва не само забавен, но и неочвано добра маркетингова стратегия.

6 сезона (2011 - 2016 г.), 115 епизода х30 мин.
Номинация за "Еми" (2014 г.) за операторско майсторство - Доналд Морган за телевизия ABC.

От 19 октомври 2012 г. по FOX. От 2 декември 2013 г. - сезон II. От 1 декември 2014 г. - сезон III. От 29 декември 2015 г. - сезон IV. От 8 юни 2016 г. - сезон V.
От 13 декември 2016 г. - повторение (от сезон I).

ИЗБРАНО