Мъртва точка

За филма

Оригинално заглавие: Blindspot
Държава: САЩ
Година: 2015
Жанрове: Крими

Режисьор: (създател и сценарий) Мартин Геро

В ролите: Съливан Стейпълтън, Джейми Алекзандър, Роб Браун, Ашли Джонсън, Одри Еспарза, Мишел Хърд, Люк Мичъл


Красива жена е намерена гола на Таймс Скуеър в Ню Йорк, покрита в мистериозни татуировки, загубила всякакъв спомен коя е тя и как се е озовала там. На гърба на жената е изписано името на агент Кърт Уелър (в ролята - Съливан Стейпълтън), което веднага привлича вниманието на ФБР.

Тя, агент Уелър и останалата част от федералното бюро бързо разбират, че всеки знак по тялото е свързан с престъпление, което трябва да бъде разгадано. Това ще ги доведе по-близко до истината за самоличността на жената и мистериите около нея.

В сезон 2, Екип на ФБР пристига в България в преследването на укриващ се информатор, свързан с нелегална група за изпълнение на мокри поръчки. Героите в сериала са изправени и срещу опасна бомбена заплаха в Белия дом, която ще се окаже по-мащабна от очакваното и залозите ще се вдигнат многократно.
След големите открития на главната героиня Джейн (Джейми Алекзандър) в смъртоносната операция „Пясъчна буря”, нейният живот ще бъде поставен в опасност и тя отчаяно ще потърси помощ от екипа си във ФБР. Неприятностите, които ще надвиснат над част от бандата, ще ги принудят да помолят хора от подземния свят за съдействие. След като в продължение на три месеца Джейн изтърпява изтезания от ЦРУ, ФБР я връща обратно в бандата. Там тя за пръв път представя своя вариант за случилото се. По-късно Джейн получава предложение да стане информатор на ФБР в мисията „Пясъчна буря”. Приема, макар да знае, че никой в отбора не я иска. Всички обаче осъзнават, че тя е най-добрата примамка в случая.
Джейн, Уелър и останалата част от екипа на ФБР продължават да проследяват татуировките по тялото ѝ, за да разрешат престъпленията, с които са свързани, и да разкрият тайния заговор в сърцето на тази мистерия.
Идентичността на Джейн все още е загадка до този момент – не знаем какво е нейното име или какъв е нейният произход. Във втори сезон откриваме, че истинското й име е Алис Кругър с прякор Реми и е осиновената дъщеря на Шепърд (Мишел Хърд), въпреки че е родена в Южна Африка. След убийството на родителите ѝ, тя и Роман (Люк Мичъл) били оставени в сиропиталище.

3 сезона (2015 - 2018), 60 епизода х42 мин.
Уеб сайт: nbc.com/blindspot
Фейсбук: facebook.com/NBCBlindspot/

От 19 август до 9 септември 2016 г. по bTV.
От 10 февруари 2017 г. по bTV Action. От 23 януари 2018 г. - сезон II.