Серангун роуд

За филма

Оригинално заглавие: Serangoon Road
Държава: Сингапур, Австралия
Година: 2013
Жанрове: Трилър

Режисьор: (сценарий) Paul D. Barron, Michaeley O'Brien

В ролите: Аларик Тай, Чин Хан, Дон Хейни, Джоан Чен, Мейв Дърмоуди, Майкъл Дорман, Пеймлин Чий


1964-65 година. Екзотичният и непокорен Сингапур е на кръстопът. Политическите и расови вълнения достигат точката на кипене, която ще сложи началото на нова нация.

Малайското извънредно положение е вече история, но британските и австралийските войски все още участват в кървавата 4-годишна война в джунглите на съседно Борнео.
През това време терористи взривяват 29 бомби в самия Сингапур. Това е градът на Сам Калахан, Патриша Ченг и клиентите на детективска агенция „Ченг”.

Когато съпругът й е мистериозно убит по време на разследване, Патриша Ченг (в ролята - Джоан Чен) наема австралиеца Сам Калахан (Дон Хейни), за да й помогне да ръководи детективската агенция. Патриша знае, че - за да спаси компанията - й е нужен добър детектив с връзки в китайската и малайзийската общност, както и с американските и британските военни. Сам притежава всичко това. Но след детство в лагер за военнопленници и бурна кариера във военното разузнаване по време на малайското извънредно положение, той върви с огромен "багаж".

„Серангун роуд” – една от първите големи магистрали в Сингапур, свързваща множеството етнически общности на острова, - е дом на много колоритни персонажи, в това число:
* амбициозния и безскрупулен Кей Сонг, внук на главата на най-големия престъпен клан в Сингапур;
* Канг, който заедно със Сам ръководи фирма за внос и износ от лодката си;
* Су Линг – напредничава млада жена, която започва връзка с идеалиста Конрад Харисън, който е и изгряваща звезда на ЦРУ; и
* Клеър Симпсън – самотна съпруга, чиято връзка със Сам ще се превърне в нещо много по-заплетено.

Първоначално Сам прави еднократна услуга на съседката си, която постепенно, случай по случай, се превръща в странична работа, а в последствие и в ангажимент на пълен работен ден в агенцията. Случаите са разнообразни – от обичайните изневери и дребни измамници, до сложни и опасни разследвания с международни играчи и дълготрайни последици, които връщат Сам в тъмното минало, което се опитва да загърби.

10 епизода.
От 7 март 2014 г. по Fox Crime.

ИЗБРАНО