Преследвана

За филма

Държава: Великобритания
Година: 2012
Жанрове: Екшън

Режисьор: (сценарий) Франк Спотниц

В ролите: Мелиса Джордж, Адам Рейнър, Стивън Дилейн, Стивън Кембъл Мур, Адеуейл Акинуойе-Агбадже, Морвън Кристи, Лекс Шрепнъл, Индира Варма, Дафер Л'Абидин, Патрик Малахайд


"Hunted": шпионски трилър в 8 епизода - теми от света на международния шпионаж.

Сам Хънтър е висококвалифициран оперативен агент в елитната частна разузнавателна фирма „Бизентиъм“.


Тя приключва мисия в Танжер, когато се опитват да я убият. Оцелявайки след опита за покушение, дирижиран вероятно от членовете на собствения ѝ екип, Сам се завръща на работа след година, но не знае на кого може да се довери...


Продуцент: Kudos Film & Television за CINEMAX и BBC One.

Изпълнителни продуценти - Франк Спотниц, Алисън Джаксън, Джейн Федърстоун и Стивън Гарет (за Kudos Film & Television/Cinemax), Кристофър Еърд и Поли Хил (за BBC One).


1 еп. - "На лов":

Сам Хънтър – агент в елитната частна разузнавателна фирма „Бизентиъм“, приключва мисия в Танжер, когато се опитват да я убият. Без да знае кой седи зад покушението, тя изчезва, без да оставя следи, докато се възстанови от раните си и възвърне самообладанието си. Година по-късно Сам се връща на работа, с което изненадва колегите си, които остават усъмнени в отсъствието й. Сред тях е и Ейдън Марш – тайният ѝ любовник. Шефовете ѝ Рупърт Кийл и Дийкън Крейн също не са сигурни в нея, но имат нужда от способностите ѝ за нова мисия. Екипът прави план, според който Сам трябва да се внедри в семейството на милионера Джак Търнър – човек с криминално минало, чиито амбиции са в разрез с тези на клиент на „Бизентиъм“.


2 еп. - "Изоставени":

Сам успява да влезе в семейството на Търнър като гувернантка на детето на сина му Стивън. Така екипът й продължава тайно да документира активностите на Джак. Те знаят, че той участва в мултимиларден търг за язовир в Пакистан, но истинските му мотиви не са им известни. Междувременно членовете на екипа Зои Морган и Йън Фоукс проследяват куфарче, доставено до Търнър.


Уеб сайт: http://byzantiumsecurity.com/


От 5 януари 2013 г. по Cinemax.

ИЗБРАНО