Травма

За филма

Държава: САЩ
Година: 2009
Жанрове: Драма

Режисьор: Джефри Райнър, Норберто Барба, Майкъл Уаксман

В ролите: Дерек Люк, Кевин Ранкин, Тейлър Кини, Анастейша Грифит, Ейми Гарсия, Клиф Къртис


"Trauma": медицинска поредица за екип парамедици.

Те са специално обучени да оказват първа помощ и да поддържат живота на жертвите до пристигането им в болница. Придвижват се по суша, море или въздух с една единствена цел – да пристигнат навреме при пострадалите. Точно такава е една от най-опасните професии в света – тази на парамедиците.


В центъра на събитията е спешният екип от болница "Сан Франсиско Дженерал" и техните извънредни ситуации и лични истории. Камерън Буун (в ролята - Дерек Люк) е женен с две деца парамедик, който отчаяно се опитва да държи семейството си далеч от ужасите на професията. Негов партньор е Тейлър Бригс (Кевин Ранкин), оцелял след фатална катастрофа с хеликоптер, при която загива неговият близък колега и приятел Тери Банер. Двамата обичат да спорят за обичайните неща от живота, но щом стане въпрос за работа – всичко си идва на мястото.


Привлекателният Глен Морисън (Тейлър Кини) има за партньор в работата си Нанси Карнахън (Анастейша Грифит) - в миналото си тя е имала връзка с Тери, но след неговата трагична смърт се впуска в множество мимолетни авантюри. Пилот на спасителния хеликоптер е Мариса Бенез (Ейми Гарсия), чието сериозно и изцяло като по учебник поведение коренно се отличава от това на партньора й Рубен Палчък - „Заека” (Клиф Къртис) – прякор, който той получава още на 13 години заради бързината си и качествата на бегач.


20 епизода х60 мин.


От 24 ноември 2011 г. по Нова телевизия. От 10 юни до 9 юли 2013 г. - повторение (18 епизода).

От 20 септември 2012 г. по Diema. От 5 март 2013 г. - повторение.

ИЗБРАНО