Ловци на митове

За филма

Оригинално заглавие: MythBusters
Държава: САЩ
Година: 2003
Жанрове: Риалити

Режисьор: (сценарий) Alice Dallow, Tabitha Lentle, Peter Rees

В ролите: Adam Savage, Jamie Hyneman, Robert Lee (разказ), Kari Byron, Tory Belleci, Grant Imahara


Документално седмично шоу на Discovery Channel за непопулярна наука.

Холивудските експерти по специалните ефекти и водещи на предаването Адам Савидж и Джейми Хайнеман дешифрират и обясняват озадачаващи градски митове и легенди. Използвайки съвременната наука, те поставят на изпитание всеки мит, разграничавайки заблудата от действителността.

Може ли експлодиращ буфер да се изстреля като гюле? Възможно ли е ръчен експлозив с цезий и рубидий да взриви вана? Възможно ли е да плуваш еднакво бързо в сироп и във вода?

Адам и Джейми ще разкрият истината за митове, като например и тези за потопени под вода коли и скоростни камери. Поредицата включва и епизод „Специално за пиратите”, в който ловците на митове кръстосват седемте океана в търсене на пиратски истории и морски легенди. Те ще се запознаят отблизо с традиционните отличителни особености на всяка пиратска легенда – мощното оръдие, което пиратите използват, за да взривят кораба на врага, прочутата превръзка върху напълно здраво око и добрата стара бутилка ром, която им помага във всяка следваща бандитска битка...

Сезон IX:
Легенда от Първата световна война - възможно ли е ъгълът на окоп да забави шоковата вълна и да спаси човешки живот. Адам и Джейми питат Джеймс Камерън защо Роуз и Джак не са се качили на спасителна лодка от "Титаник" и проверяват дали преместването на труп е толкова лесно в действителност, колкото на кино. Кери, Грант и Тори се качват на сърфборд с ракетно устройство и проверяват доколко е възможно да се скочи отвисоко с импровизиран парашут...

14 сезона (2003 - 2016 г.), епизоди х44 мин.
Уеб сайт: dsc.discovery.com/fansites/mythbusters/mythbusters.html
Фейсбук: facebook.com/MythBusters/

Поредицата се излъчва по Pro.bg, Discovery Channel и Discovery Science.
От 23 януари 2003 г. по Discovery Channel (пилотни епизоди). Нови сезони - от 11 юни 2010 г. (30 епизода), от 3 юни 2011 г., от 29 януари 2013 г. (сезон IX).

ИЗБРАНО