Ватерло Роуд

За филма

Държава: Великобритания
Година: 2006
Жанрове: Драма

Режисьор: (сценарий) Maureen Chadwick, Ann McManus, David McManus

В ролите: Denise Welch, Zaraah Abrahams, Philip Martin Brown, Jason Done, Katie Griffiths, Chelsee Healey


"Waterloo Road": телевизионна поредица на BBC, насочена към учители и ученици и поставяща социални въпроси, включително въпросите за аборт, развод, самоубийство.

Започва новата учебна година в гимназията с "лошо име" - Ватерло Роуд. Убийството на учителка е впечатлило всички – ученици и учители. Директорът на училището и новият заместник директор представят в ефира на местното радио нови идеи за повишаване на успеха в училището.


Андрю Тренеман продължава да се бори с агресивното поведение на учениците. Въпреки съпротивата, той успява да въведе своя метод за наказание на провинилите се ученици. Задълбочават се драматичните отношения между учителите-младоженци Том и Лорна.


Група ученици са преживели катастрофа. Едно момче е загинало, момиче е в кома, а Донте, който е карал колата е в ареста...


Промените са нежелани, изненадите са неприятни, капаните са заложени, жертвите са невинни, победители няма. Уроците са за всички... Нов директор, нови учители и ученици, нови проблеми, нова учебна година във Ватерло Роуд.


Уеб сайт: http://www.waterlooroad.co.uk/

Филмът печели наградата на TV Quick Awards за най-добра нова драма през 2006 г.


От 31 март 2010 г. по БНТ1.

Трети сезон - от 14 октомври 2010 г. по БНТ1: Промените са нежелани, изненадите са неприятни, капаните са заложени, жертвите са невинни, победители няма. Уроците са за всички... Нов директор, нови учители и ученици, нови проблеми, нова учебна година във Ватерло Роуд.

ИЗБРАНО