Дъждовно време

За филма

Държава: Турция
Година: 2004
Жанрове: Сапун

Режисьор: Dilek Gokcin

В ролите: Azra Akin, Tamer Karadagli, Deniz Ugur, Alptekin Serdengecti, Cem Aktas, Yazgulu Gunsur, Ece Hakim, Bora Akkas


"Yagmur zamani": Фърат е съдружник на един от най-известните нощни клубове в Истанбул – Еда. Той няма финансови затруднения, живее в прекрасна къща, кара скъп автомобил и се опитва да бъде и майка и баща на четирите си деца. Лесно се ядосва, но в същото време е харизматичен и привлекателен. Най-голямата му грижа е петгодишната му проблемна дъщеря Наз.


Ейлюл е израснала в сиропиталище, където е била оставена като бебе. Тя е много работлива и благодарение на успехите си е превъзмогнала мъката от липсата на родители. Ейлюл е красиво, младо, успяло момиче, победило злощастната си съдба. За разлика от Фърат, тя е спокойна и гледа на живота с усмивка.



Фърат търси човек, който да се грижи за дъщеря му. Това идва като приятна изненада за Ейлюл, която живее с приятелите си в сиропиталището. Нова работа! Но какво ли ще донесе тази нова работа в живота на Ейлюл? Ще може ли Ейлюл да се справи с малката Наз, която е изгонила вече десет бавачки и с авторитетния Фърат? Ще може ли да издържи на богаташкия начин на живот?


Освен това, единствената жена до Фърат – Аслъ, започва да предявява претенции. Аслъ е готова на всичко, за да развие приятелството си с Фърат в по-сериозна връзка. Аслъ е красива, културна, силна жена. Жена, която пасва на Фърат и на децата му. Може би и затова Аслъ се страхува от всички жени около Фърат. Кой знае? Може би дори и от Ейлюл.


Героите:

Ейлюл (Eylul) - главна героиня. Отраснала в дом за сираци. 24-годишна, завършила университет. Силно и смело момиче.



Фърат (Firat) - главен герой. Собственик на нощния клуб Еда. Баща на четири деца. Прекалено строг е към децата си, не умее да общува с тях.



Аслъ (Asli) - колежка на Фърат. Има чувства към него, но се опитва да ги скрие зад приятелството им.



Исмет - директор на дома за сираци. Обича момичетата като свои дъщери. Опитва се да бъде строг, но без особен успех.



Мехмет (Mehmet) - приятел на Фърат и негов съдружник в клуба. Женен за Лерзан.



Еге (Ege) - по-големият син на Фърат. Обича футбола. Притеснителен тийнейджър.



Еда (Eda) - по-голямата дъщеря на Фърат. Бурна, непокорна, своеволна тийнейджърка.




Наз (Naz) - малко, проблемно момиченце. Непослушно, своеволно, търсещо ласка, без да го показва.



Бора (Bora) - по-малкият син на Фърат.



Левент - син на Садък. Влюбен в Нурджан. Дърводелец.



Нурджан - вдовица, която има симпатии към Левент.



От 18 януари 2010 г. по bTV. Уеб сайт - http://www.yagmurzamani.com/

ИЗБРАНО