Клуб Маус

За филма

Държава: САЩ
Година: 2001
Жанрове: Анимация

Режисьор: Tony Craig, Roberts Gannaway

В ролите: (гласове) Wayne Allwine, Bill Farmer, Rod Roddy, Tony Anselmo, Jim Cummings


"House of Mouse": Мики Маус и неговите приятели са собственици на нощен клуб, наречен „Клуб Маус“, в който се събират други герои от Дисни. Доста герои от анимационните филми на Дисни (като Аладин, Пинокио, Питър Пан, Херкулес и много други) са участвали, най-вече като гости и помощници.


Мики е собственикът на клуба, докато Мини Маус се грижи за финансите и продукцията. Други служители включват Доналд (който е посрещач и помощник собственик), Дейзи Дък (която работи като портиер), Гуфи (който е главен сервитьор, Плуто (който е талисман), Хорас (който е техник), Гус Гъсока (който е готвач), Кларабел и Макс. Хюи, Дюи, и Луи са музикална банда, кръстена „Квакстрийт Бойс“, която често свири пред другите герои. Лудвиг Фон Дрейк също се появява в няколко епизода в ролята на изобретател. Черния Пийт е алчният земевладелец, който често се опитва да затвори клуба за свои изгоди, като саботира шоуто, тъй като според договора докато има шоу, клубът остава на Мики.



4 сезона, общо 52 епизода. В България сериалът е излъчван по Канал 1 на БНТ през 2003 - 2004 г. в „Часът на Дисни“. От 24 ноември 2008 г. - по Нова телевизия.

ИЗБРАНО