Късчета живот

За филма

Държава: Турция
Година: 2006
Жанрове: Сапун

Режисьор: Ясемин Тюркменли

В ролите: Небахат Чехре, Айтач Арман, Наз Елмаз, Рожда Демирер, Дженгиз Джошкун, Умут Темизаш, Джевдет Аръджълар


"Candan öte": история за отчуждението и семейството, за отношенията между братя и сестри, майки и бащи. Съдбите на четирима непознати са завинаги свързани от общата кръв, която тече във вените им. Болката, която чувстват, ги кара да търсят отговори. Две любовни истории изясняват всичко...

Едно семейство е разбито преди години и членовете му - Нихан, Енгин и дъщерите им Гьоркем и Гюлен - са се пръснали в различни посоки. Миналото оставя у тях отворени рани и недовършени битки. Те ще намерят реванш при изплуването на две любовни истории - любовта на Енгин към Фиген и неочаквания интерес на Каан към Гюлен.



Енгин е учител и поради различните си назначения из страната на семейството често се налага да се мести от град в град, а Нихан е израснала и влюбена в Истанбул. Нихан и Енгин са прекрасно семейство до момента, в който тя взема трудното решение да се разведе. По това време те вече имат две дъщери - Гюлен на 8 г. и Гьоркем - на 7 г. След развода Гюлен, която е по-естествената и скромната от двете сестри, продължава да обикаля страната с баща си, живеейки с него в малки градове. А Гьоркем заживява с майка си и баба си в Истанбул. За разлика от Гюлен, тя е капризна, разглезена, превзета и провинцията я отвращава. И оттук започва истинската история...



Още в първия епизод зрителите ще станат свидетели на потресаваща развръзка. Заради огромен дълг, който Нихан дължи, тя ще се опита да омъжи дъщеря си Гьоркем за богаташа Каан, с когото дълго се опитва да я сближи. В крайна сметка успява и двамата се сгодяват. Неочаквано обаче, когато Каан заедно със своя най-близък приятел Атакан отива да иска ръката на Гьоркем от баща й, среща Гюлен и се влюбва безумно силно в нея. В същото време, след като научава, че баща й Енгин има сериозна връзка с коварната и лоша Фиген, Гюлен оконателно се мести при майка си в Истанбул. С това новозародилата се любовна връзка между Гюлен и Каан се здълбочава, въпреки опитите на по-малката сестра на Канн - Сууде и майка им - Сена да ги разделят. Сууде пък е влюбена в Атакан. Дали Каан ще се откаже от Гюлен заради годежа си с Гьоркем?



„Късчета живот” показва негативните последици, които един развод може да има не само върху децата, но и върху родителите. Въпреки конфликтите и желанието за отмъщение обаче, винаги има някой, който се опитва да съхрани семейството.


От 28 октомври 2009 г. по bTV.

ИЗБРАНО