Любов край езерото Гарда

За филма

Държава: Германия
Година: 2006
Жанрове: Сапун

В ролите: Christina Beyerhaus, Andreas Brucker, Daniele Legler, Hartmut Becker


"Eine Liebe am Gardasee" / "Love on Lake Garda": Рибарско селце на брега на италианското езеро Гарда е сцена на лутанията на младата Лена между неизвестността на миналото и несигурността на бъдещето.


До смъртта на своите осиновители Лена Сандер води щастлив живот в Мюнхен. Доходната работа в голям хотел и приятелят й Макс не й позволяват съмнения и въпроси относно миналото. Но в имота на родителите си Лена намира документи за биологичните си родители. Следите я отвеждат до Италия, край езерото Гарда.



Лена установява, че осиновителите й редовно са дарявали пари на местен манастир. Анна - ръководителката на манастира, не помни приемните родители на Лена и не знае нищо за даренията. Разочарована, Лена е на път да се откаже от своето търсене. Тя попада в китното рибарско селце Лазисе. Там Лена попада на Лука Леоне, интелигентен и успешен проектант на яхти и главен сътрудник в корабостроителницата Леоне. И за двамата това е любов от пръв поглед.

Слънцето, морето и, разбира се, италианският чар на Лука объркват Лена. Тя отблъсква спомените за приятеля си Макс, с когото преди е искала да изгради бъдеще в Мюнхен, и се отдава на чувствата си към Лука. Макс отказва да приеме колко важно за Лена е да открие корените си. Той иска да знае дали тя смята да се върне в Мюнхен, след като намери истинските си родители.



Лена не може и няма да се откаже на този етап. Нейната упоритост е възнаградена: тя намира баща си и постепенно научава повече за трагичните обстоятелства, които са довели до осиновяването й. С помощта на Лука тя открива тъмни тайни от миналото. Липсата на разбиране от страна на Макс кара Лена в крайна сметка да избере за Лука.

Но ужасни събития от миналото хвърлят сянка върху отношенията на двамата млади. Лъжи и интриги ги отдалечават един от друг. И докато Лука и Лена се борят за любовта си, зла сила се опитва да им отнеме всичко. Езерото Гарда може да се окаже мястото, където Лена ще остане завинаги.



От 29 септември 2009 г. по bTV (21 епизода).

От 30 януари 2012 г. по bTV Lady.

ИЗБРАНО