Слайдърс

За филма

Държава: САЩ
Година: 1995
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: (сценарий) Tracy Torme, Robert K. Weiss, Scott Smith Miller и др.

В ролите: Jerry O'Connell, Sabrina Lloyd, Cleavant Derricks, John Rhys-Davies, Kari Wuhrer


"Sliders": научнофантастичен сериал, 87 епизода в 5 сезона. Четирима души се „плъзгат“ между вселените чрез червеева дупка, наречена тунел на Айнщайн - Розен - Подолски. Тя се задейства от специален таймер.
Четиримата са студентът по физика Куин Малъри, неговата най-добра приятелка Уейд Катлийн Уилис, певецът Рембранд Лий „Плачещият“ Браун и учителят по физика на Куин професор Максимилиан Артуро. При плъзганията, те се озовават винаги на Земята, но всеки път тя е в различно измерение. На другите Земи са се случили неща като: Съветският съюз е превзел САЩ, Великобритания е спечелила Американската война за независимост или е установен матриархат. Слайдърс си задава въпроса:„Как ли би изглеждал светът, ако такова нещо се бе случило?“

Всички Земи, които не са нашата Земя, се наричат Земя Прим. Нашата Земя не е единствена по рода си. Във всяка Вселена си има по една такава. Ня всяка от Земите, съставляващи Земя Прим, се е случило нещо, точно обратното на даден момент от земната история. Така се показва светът такъв, какъвто би бил в днешно време, ако такова нещо се бе случило. Четиримата слайдъри посещават над 150 земи-прим.

ИЗБРАНО