Доня Барбара

За филма

Държава: Колумбия / САЩ
Година: 2008
Жанрове: Сапун

Режисьор: Маурисио Крус, Агустин Рестрепо

В ролите: Едит Гонсалес, Кристиан Майер, Генесис Родригес, Кати Барбери


"Dona Barbara": най-големия телевизионен хит на щатската испаноезична телевизия Телемундо. Теленовелата е базирана на едноименната книга на известния венесуелски писател Ромуло Гайегос (Romulo Gallegos), която в Латинска Америка се изучава в училищата.

Сериалът разкрива историята на една жена, която успява да завладее равнината, но не и сърцето на любимия си.


Теленовелата се развива в съвременността, макар че книгата е публикувана през 1929. Барбарита е млада и красива индианка, която работи като готвачка в малката лодка на баща си, който пренася миньорски стоки по реката. Тя се влюбва в Асдрубал - младеж, който работи за баща й. Годеникът й Асдрубал е убит от петима мъже, а тя изнасилена брутално от тях. Този факт я превръща в огорчена жена и събужда омразата й към всички мъже. Барбарита е спасена от Еустакия, индианка, която е работила на кораба на баща й, и която е дала обещание на майка й винаги да я пази. В героинята се срещат силата на един твърд характер, който иска да покори света, чувствеността и красотата на една непокорна жена - качества, които й позволяват да съблазнява мъжете около себе си. Единственият модерен аксесоар, от който ще са лишени героите, е мобилният телефон, тъй като става въпрос за изоставено село, до което макар и да достигат новините от града, екипът решава да не се оплита с детайли от епохата.



Омразата на Барбара към мъжете нараства. Обещава да им отмъсти и само да ги използва, както си иска. Когато в живота й се появява Лоренсо Бакеро, мъж с много имоти, тя го ограбва, но и забременява. Тъй като не иска да е майка, изоставя детето си и тя израства в долината с помощта на Сантос, който се влюбва в нея. С времето Барбара се влюбва в същия мъж и започва любовен триъгълник със собствената си дъщеря.

ИЗБРАНО