Циганско сърце

За филма

Държава: Румъния
Година: 2007
Жанрове: Сапун

Режисьор: Юра Юнкаш, Александру Фоте

В ролите: Андреа Пътрашку, Флорин Замфиреску, Дени Стефан, Лукиан Визиру, Джордже Диникъ, Флорина Черчел, Влад Замфиреску


"Inima de tigan": Приказка за любовта и страстта, за мечтите и забраните, за амбициите и провалите. Историята се завърта около любовта между младеж от ромски произход и момиче от много богато семейство. Двамата са принудени да се борят срещу всички в името на своите собствени чувства, опитвайки се да бъдат заедно. „Циганско сърце” разкрива бохемския начин на живот на ромите, техните традиции и обичаи, както и представя една по-романтична страна на техния бит.


Теленовелата "Циганско сърце" разказва историята на Ирина и Кодруц, двама младежи, принадлежащи към различни светове, които на пръв поглед нямат никаква причина да бъдат заедно.Те се влюбват в мига, в който се срещат и двамата започват да мечтаят за щастлив семеен живот. Но ... Кодруц живее в циганска шатра. От книги той се е учил как да лекува, неведнъж е спасявал свои близки, така както спасява и Ирина. Въпреки предразсъдъците на румънците спрямо циганите, Кодруц е горд от своя произход.

Неговият баща, Аурика, го е възпитал, че не от книгите се учи човек, а от живота. Когато Кодруц е ученик, Аурика го предупреждава да внимава с румънските момичета и да не се замесва в неприятности. Майката на Кодруц живее в Испания, а по-малкият му брат Джуваеру е танцьор, глезено момче, което винаги е било зад полата на майка си. Третото дете в семейството е Фиерару, добро момиче, което много иска да се ожени, но е отчаяна, защото е дебела.


От друга страна, Ирина, е умно момиче, което произхожда от богато румънско семейство. Нейният баща, ДжиДжи Думбрава е директор на строителна компания и с нетърпение чака свой наследник. Ирина помага в семейния бизнес и е в добри отношения с родителите си. Как реагира баща й обаче, когато разбира, че единствената му дъщеря смята да се омъжи за циганин?



Междувременно над семейството на Кодруц тегне циганско проклятие. Застрашен е живота на неговия баща. Един грях трябва да бъде откупен, чрез кръвопролитие. Какво ще избере Кодруц? Да избере живота на баща си и да брани циганската чест или да избере любовта на Ирина?


„Циганско сърце” е сред най–мащабните теленовели, заснети до момента. Специално за този проект в рамките на месец и половина са построени три изцяло нови къщи, автентичен цигански лагер и болничен двор. Екипът създава и макет на Айфеловата кула на снимачната площадка - заради един от главните герои, живял няколко години в Париж. Снимките продължават 188 дни, снимат се 117 актьора, използват се 3000 костюма и над 200 различни бижута, които са специално изработени за сериала.



От 2 март 2009 г. по TV2 / Pro.bg

ИЗБРАНО