Флаш Гордън

За филма

Държава: САЩ
Година: 2007
Жанрове: Драма

Режисьор: Pat Williams, Paul Shapiro

В ролите: Ерик Джонсън, Джина Холдън, Карън Клише


"Flash Gordon": американски сериал, създаден през 2007 година; заснет е един сезон, който се състои от 22 епизода. Главен герой е Стивън Гордън, когото всички наричат Флаш (Светкавицата) заради впечатляващото му умение да бяга бързо. Флаш живее с майка си в Мериленд и вече се е примирил с факта, че е загубил баща си, още когато е бил на 13 години.



„Загубил” обаче не означава непременно, че баща му е починал, макар Флаш все още да не го знае. Преди много години баща му е експериментирал с междупространствени портали и е отворил „космическа” врата към планетата Монго... и впоследствие се е оказал в капан там!



Сега обаче нещо е решило да премине през портала в обратната посока! Флаш ще трябва да потърси помощ от своята бивша приятелка Дейл Ардън и от бившия асистент на баща му Ханс Зарков. Тримата ще преминат през портала и ще се озоват на планетата Монго. Тя е колкото различна от Земята, толкова и сходна. Цялата планета се управлява от безмилостния император Минг, който е наложил своето управление с желязна ръка и никой не смее открито да му се противопостави. Самата планета е населена от най-разнообразни причудливи същества, които споделят една обща черта – могат да бъдат смъртоносни за всеки човек!



Още с пристигането си на Монго, проблемите започват – Флаш попада в плен, а Дейл е заведена в харема на Минг. Флаш и Дейл ще трябва да избягат и да оцелеят в суровите условия на Монго, ако искат да се върнат. А когато все пак успеят да се приберат обратно на Земята, радостта им ще е краткотрайна... защото ще се окаже, че първото им посещение на Монго със сигурност няма да е последното!


От 20 юли 2010 г. по bTV Cinema.

ИЗБРАНО