Изнервени ченгета

За филма

Държава: САЩ
Година: 2001
Жанрове: Комедия

Режисьор: (сценарий) Денис Лиъри, Питър Толан

В ролите: Денис Лиъри, Бил Нън, Джулиан Акоста, Лени Кларк, Джон Ортиз


"The Job": Плод на труда на комика Денис Лиъри (познат ни от "Аферата Томас Краун") и ветерана сценарист Питър Толан (работил по филма "Анализирай това" и ситкома "Мърфи Браун"), сериалът комбинира опита на Толан в създаването на ситуационни комедии и таланта на Лиъри да импровизира.

Лиъри изпълнява ролята на Майк Макнийл - нюйоркско ченге, което отчаяно се опитва да съчетае объркания си личен живот със служебните си задължения. В стремежа си да опази нервите си от проблемите с жена си, любовницата си и привличащата го колежка, Макнийл често прибягва до цигарите, алкохола и болкоуспокояващите хапчета. Въпреки всичките си лични проблеми обаче той успява по ефектен, но и ефективен начин да се бори с престъпниците в града с помощта на колоритния си партньор (Бил Нън) и колегите си (Джулиан Акоста, Лени Кларк, Джон Ортиз).


Сериалът представя на зрителите свеж, различен, остроумен, но и много реалистичен поглед към живота на група полицаи в големия град. Вместо да разследва изнасилвания, убийства и други тежки престъпления обаче, групата се занимава с особени случаи, които са прекалено странни, за да се вземат на сериозно. До какво ли ще доведе комбинацията от комични, но реалистични ситуации, диалози, пропити със сарказъм и герои, отдадени на пристрастието си към пороците?


От 3 август 2008 г. по bTV. Сериалът има 2 сезона, 19 епизода.

ИЗБРАНО