Почасово заплащане

За филма

Държава: Канада
Година: 2006
Жанрове: Комедия

Режисьор: Ron Oliver, Bradley Walsh, Adam Weissman

В ролите: Fab Filippo, Jennifer Baxter, Brandon Firla, Ennis Esmer, Aron Tager, Jayne Eastwood


"Billable Hours": Комедията проследява служебния живот на трима адвокати – Сам Капонели, Робин Хауланд и Кларк Клакстън Трети.

Тримата работят за престижната адвокатска кантора „Фаген & Харисън”. Сам си въобразява, че е двигателят на връзката на неговите най – добри приятели, Робин и Кларк, а всъщност те са големи егоисти и едва му обръщат внимание.
Кларк е повреден от привилегиите, сред които винаги е живял и съвсем е престанал да изпитва чувства, а Робин изразходва цялата си енергия в укриване на факта, че е израснала в беден квартал от каравани на име „Благороден елен”.
Ежеседмично животът им става все по непълноценен, докато те доблестно се опитват да запазят представата за себе си непокътната. Когато Сам усеща, че антуражът му го изоставя, започва да се преструва, че е болен от рак на дробовете, за да предизвика „офисното” съчувствие. Отчаяните му опити да се хареса му докарват само неприятности. Освен това си позволява да критикува Робин за способностите й да поддържа връзка и върху него се стоварва горчиво отмъщение под формата на буря от типични „ офис - шегички”.
В желанието си да бъде най – добрата, Робин посещава курсове за повишаване на квалификацията, лъже за възрастта си и дори представя фалшиво медицинско за бременност, за да получи обезщетение за майчинство.
Радвайки се на нещастието едни на други, тримата адвокати ще забавляват зрителите.

ИЗБРАНО