Дъщерята на Елиза

За филма

Оригинално заглавие: La Figlia di Elisa
Държава: Италия
Година: 2007
Жанрове: Романтичен

Режисьор: Stefano Alleva

В ролите: Джулио Берути, Сара Фелбербаум, Джорджо Боргети, Паоло Сеганти, Анна Сафрончик, Валентина Паче и др.


Сериал, разкриващ сторията на една голяма любов. Главните герои са Аниезе и Андреа – двама млади, които се срещат, влюбват се един в друг и са готови с всички сили да защитят чувството, което ги свързва. Двамата упорито и с много кураж се противопоставят на хората, които имат различни мотиви да ги разделят. Девойката Аниезе съчетава в себе си красотата и смелостта на майка си Елиза и дързостта и упоритостта на баща си Фабрицио.

Както и в предходните сезони на сериала „Елиза”, и сега движеща сила е любовта, страстта и решителността на главните герои да защитават чувствата си, а целта на този сериал е да разкаже оригиналната история, без да я променя.


Главните герои на сериала не са просто млади, а много млади. Те не са познавали любовта, преди да се срещнат. Именно заради това успяват да изживеят очарованието на чувството, пламнало помежду им. Аниезе получава своята първа целувка от Андреа, а той признава, че е влюбен за първи път и е открил истинската любов в лицето на Аниезе. Историята на двамата напомня на неповторимата любов между Ромео и Жулиета.

Действието се развива през 1797 година. Затова историята е лишена от помпозността, характерна за предишния век, но разкрива зората на Наполеоновата епоха и кризата в аристократичното общество. Именно заради този факт декорът и костюмите напомнят за неокласицизма. Друг интересен момент в сериала е мистерията, която обгръща историята. Зрителите няма веднага да станат свидетели на причините, поради които любовта между Аниезе и Андреа е невъзможна, а постепенно ще научат защо няма шанс за тяхната любов.

От 3 юни 2008 г. по bTV.

ИЗБРАНО