Грозната Бети

За филма

Оригинално заглавие: Ugly Betty
Държава: САЩ
Година: 2006
Жанрове: Драма

Режисьор: Джеймс Хеймън, Триша Брок

В ролите: Америка Ферера, Ерик Мабиус, Алан Дейл, Ванеса Уилямс


Продукция на “Тъчстоун Телевижън” / ABC, адаптация на сензационната колумбийска теленовела “Аз съм грозната Бети”, превърнала се в международен хит.
Малцина успяват да разберат колко сладка и интелигентна е Бети Суарес, защото в света на модата тя е като грозното пате в езеро с лебеди.

Един медиен магнат предава управлението на модно списание в ръцете на сина си Дениъл и наема Бети като негова асистентка, защото тя е единствената в Ню Йорк, която синът му няма да вкара в леглото. Нито Даниел, нито Бети знаят тънкостите на модния свят, но заедно те се превръщат в непобедим екип срещу акулите в индустрията, които са готови на всичко, за да ги провалят.

В повърхностния свят на висшата мода, имиджът е всичко. Стиловете се менят; единственото, което не се променя, са суперслабите красавици, които ги налагат. Как може едно обикновено момиче – позакръглената Бети от Куинс - да намери място сред тях?
Малцина успяват да опознаят сладката и интелигентна Бети Суарес, защото в света на модата тя е като риба на сухо. А Дениъл и Бети наистина плуват сред акули. Модната икона Вилхелмина Слейтър е бясна, че Брадфорд Мийд я е прескочил и е назначил на бленувания пост Дениъл след мистериозната смърт на легендарната редакторка на “Моуд” Фей Съмърс. Вилхелмина заедно с нейния асистент–подмазвач Марк и интригантката Аманда постоянно се опитват да саботират Дейниъл и Бети. Бети се сприятелява с добросърдечната Кристина, която е щатната шивачка на списанието и знае всичко за всеки, работещ там.

Личният живот на Бети изобщо не е бляскав. Таткото Игнасио и сестра й Хилда се тревожат, че тя скоро ще падне от високо, докато племенникът й Джъстин я насърчава да продължава да мечтае, въпреки че е ужасен от вкуса й. Гаджето й Уолтър, което безцеремонно зарязва Бети, после постоянно й се натриса въпреки опитите й да го държи на разстояние...

Ролите се озвучават от артистите Елена Русалиева, Силвия Русинова, Радосвета Василева, Борис Чернев, Камен Асенов и Александър Воронов.

Носител на наградите Еми 2007 за актриса в комедиен сериал, за режисьор на комедиен сериал и кастинг на сериал.
Номинираната за “Оскар” и носителка на “Еми” Салма Хайек е изпълнителен продуцент заедно със Силвио Орта (“Градски легенди”), Бен Силвърман (“Офисът”), Хосе Тамес, Джеймс Хейман (“Жана от Аркадия”) и Марко Пенети (“Керълайн в града”).

На 13 април 2010 г. по ABC бе излъчен последният епизод на „Грозната Бети“, който приключи с отворен финал. Бети се разделя с работата и живота си в Ню Йорк и заминава, вече като тунингована мадама, за Лондон. Нейният бивш шеф Дениъл също я последва в английската столица, но дали приятелството между двамата ще премине в нещо повече?

4 сезона (2006 - 2010 г.), 85 епизода х42 мин.
Фейсбук: facebook.com/UglyBetty

От 19 октомври 2007 г. по Нова телевизия. Ог 22 юли 2011 г. - IV сезон. От 14 юни до 11 юли 2012 г. - повторение (IV сезон).

ИЗБРАНО