Надежда за обич

За филма

Оригинално заглавие: Benim hala umudum var...
Държава: Турция
Година: 2013
Жанрове: Драма

Режисьор: Nisan Akman

В ролите: Gizem Karaca, Berk Oktay, Şükrü Özyıldız, Laçin Ceylan, Ali Erkazan, Hakkı Ergök, İpek Elban, Nergis Çorakçı, Burak Altay, Levent Özdilek, Belgin Erdoğan, Gözde Kaya, Ayberk K


Историята на Пепеляшка - силата на любовта, обременена с предразсъдъците на класовите различия, и надеждата за обич въпреки трудностите и изпитанията по пътя.

В главните роли са носителка на титлата "Мис Турция" и носител на титлата "Best Model".

Това е животът на Умут (в ролята - Гизем Караджа), младо и красиво момиче, чийто живот е досущ като приказката за Пепеляшка. Умут работи в популярен фризьорски салон и живее заедно със семейството си – майка си, доведения си баща, две доведени сестри и двама доведени братя. По-малкото ѝ братче и майка ѝ са единствените хора, за които тя се грижи с цялата си любов. Потискана от двете си сестри, които непрекъснато я ревнуват, и от баща си, който взима цялата ѝ заплата, за да си купува алкохол, Умут е човекът, който поддържа домакинството и се грижи за всичко в къщата.

По-големият ѝ брат Муса пък е толкова консервативен, че категорично не позволява на сестрите си да излизат с момчета. В такава враждебна семейна среда, Умут прави всичко възможно, за да не загуби надеждата си.

Съдбата обаче винаги знае кога да се намеси. Точно в този момент случайността я среща с Озан (Шюкрю Йозйълдъз) - млад, красив и от богато семейство. Двамата се влюбват от пръв поглед, с което тяхната приказка започва. Озан обаче скрива факта, че е от богато семейство, за да не загуби любимата си. Той дори започва работа в същия салон, за да е близо до Умут. И двамата крият любовта си от своите семейства – Умут не може да признае заради консерватизма на баща ѝ и по-големия ѝ брат. Озан също не казва на родителите си за Умут заради охолния живот, който водят, и предразсъдъците им спрямо бедните. Колкото по-силна става любовта им, толкова по-дълбоки стават и тайните между тях.

История за любовта, обременена с предразсъдъците на класовите различия. История за любовни триъгълници, чистотата на една любов и може ли тя да се съхрани и да просъществува въпреки пречките, които техните светове налагат.

Актьори:
Гизем Караджа (в ролята на Умут, 21-годишна през 2014 г.): тя влиза в телевизията директно от модния подиум. През 2011 г. става втора на конкурса "Мис Турция" и представя страната си на "Мис Свят", където печели специалната награда за най-добър национален костюм.

Берк Октай (в ролята на Хакан): с дълга кариера на модел и манекен. става Best Model през 2003 година и участва в над 100 ревюта в Париж, Милано, Токио, Дубай и Москва, работейки за марки като Армани, Прада и Джанфранко Фере.

Шюкрю Йозйълдъз (в ролята на Озан): няколко успешни участия в сериали, но това е първата му главна роля. Първи скандал на снимачната площадка – популярният и световноизвестен Октай възразява ролята на неизвестния Шюкрю да бъде по-голяма и по-важна за сериала. Тук се намесва продуцентът, който тушира конфликта, като дава на Берк по-голям хонорар: моделът взима по 20 000 лири на епизод, докато Шюкрю получава по 15 000 въпреки централната си роля.

33 епизода х90 мин.

От 7 април до 10 юли 2014 г. по Diema Family.

ИЗБРАНО