Сполуките и неволите на Мол Фландърс

За филма

Държава: Великобритания
Година: 1996
Жанрове: Драма

Режисьор: Дейвид Атуд

В ролите: Алекс Кингстън, Даниел Крейг, Струан Роджър, Колин Бюкенън, Морийн О`Браян


"The Fortunes and Misfortunes of Moll Flanders": Легендарната измамница на 17 век: Мол Фландърс.

Най-порочната жена на света... веднъж вдовица, тя обикаля света с професия “съпруга”


В продължение на 60 години животът ѝ минава като блудница за 12 години, 5 пъти като съпруга (включително и на брат си), 12 години като крадла, 8 години в изгнание и накрая, богата и почтена, умира в разкаяние за всичките си грехове.


Мол Фландърс е родена в затвора Нюгейт, отвлечена от цигани, отгледана от кмета на Колчестър, любовница на единия му син и съпруга на другия. След смъртта му обръща гръб на провициалния живот и потегля към Лондон с ясна цел – да бъде съпруга по сметка. Омъжва се за търговец, който разорен я изоставя и бяга във Франция. Мол бързо хваща третия си съпруг – морски капитан, който я отвежда в плантация на Вирджиния, докато не разкрива шокираща семейна тайна, заради която се връща обратно в Англия – сама. След смъртта на четвърти съпруг, Мол се представя за богата вдовица пред любовта на живота ѝ – красивия Джеми, който бързо ѝ прави предложение. Скоро след сватбата започва реваншът: Джеми е мошеник също като нея, няма пари и е разбойник.


След петата съпружеска смърт, вдовицата е принудена да живее от престъпления, докато не я заловят и върнат там, откъдето е започнал животът ѝ – затвора Нюгейт. Присъдата ѝ е в ръцете на съдбата, споделена в съседната килия…


Уебсайт: https://www.itv.com/itvplayer/moll-flanders


4 еп. х55 мин.


От 17 март 2014 г. по БНТ1. От 6 октомври 2014 г. - повторение.

От 25 септември до 1 октомври 2014 г. по БНТ2.

ИЗБРАНО