Трий Хил

За филма

Държава: САЩ
Година: 2003
Времетраене: 60 минути
Жанрове: Драма

Режисьор: Gregory Prange, Thomas J. Wright

В ролите: Джеймс Лафърти, Чад Майкъл Мъри, Хилари Бъртън, Бетъни Джой Ленц, Пол Джохенсън


"One Tree Hill": Арогантен и самоуверен, Нейтън Скот е звездата на училищния отбор по баскетбол и произлиза от богато семейство. Лукас Скот, също талантлив играч по баскетбол, е с коренно противоположен характер – спокоен и целеустремен, но за разлика от Нейтън е отгледан единствено от майка си Карън.


В продължение на години те растат в малкия калифорнийски град Трий хил, без да имат много общо помежду си, но съдбата ги среща, когато Лукас се присъединява към училищния баскетболен отбор и двамата трябва да се състезават не само за контрола на игрището, но и за сърцето на красивата приятелка на Нейтън – Пейтън Сойър. Свързва ги и още нещо много важно – двамата имат един и същи баща.


Появата на Лукас в света на Нейтън веднага създава любовен триъгълник. Пейтън е изключително затворено и чувствително момиче. Тя е талантлив художник, но засега крие своите заложби. Въпреки че е гадже на Нейтън, тя бързо осъзнава, че има много повече общо с Лукас. Петън е загубила майка си в ранна възраст и като Лукас знае какво е да израснеш без един родител. И двамата се чувстват като аутсайдери, но Пейтън е приятелка с по-популярните си съученици, включително и с Брук Дейвис, която е мажоретка. Нейтън знае за привличането между двамата и не му трябва много време, за да забележи, че най-добрата приятелка на Лукас – Хейли Джеймс, е необичайно и интригуващо момиче…


И докато тийнейджърите се опитват да открият своето място в живота, възрастните обитатели на Трий хил трябва да се примиряват с последствията от решенията, които са взели преди доста години. Бащата на Нейтън – Дан Скот – и майката на Лукас – Карън са били гаджета в училище. Когато Карън забременява, тя е съкрушено от решението на Дан да постави своите собствени мечти за кариера пред бащинството. Той заминава да учи в колеж със спортна стипендия, оставяйки Карън сама да отглежда техния син Лукас. Когато мечтата му за кариера в баскетбола не се сбъдва, той се завръща в Трий хил, заедно с новата си жена и син – Нейтън. Вече богат бизнесмен и една от големите клечки в градчето, Дан изживява баскетболната си мечта посредством Нейтън.


Действията на Дан имат ефект върху много от жителите на Трий хил. Докато отглежда Лукас без баща, Карън остава приятелка с по-големия брат на Дан – Кийт Скот. Кийт играе ролята на баща на Лукас през годините. Неговата бащинска връзка с Лукас се усложнява от привличането му към Карън и той е преследван от мисълта, че връзката им може да приключи с брак. Целият живот на Карън е бил свързан с отглеждането на Лукас и сега, правейки първите си стъпки в един изцяло нов свят, тя се притеснява, че няма да може да го защитава както досега винаги е правила.


Треньорът на баскетболния отбор също е намесен в историята на семейство Скот – той е бил треньор на Дан, а сега и на двамата му сина. Той осъзнава, че отчасти е виновен за избора на Дан да изостави бременната Карън, а сега трябва да балансира между това кое е най-добро за Нейтън и за Лукас.


Всичките тези решения и грешни избори през годините водят до постепенното зараждане на дълбок и горчив конфликт, като момчетата се опитват да се примирят един с друг и с баща си, който е решил да се грижи само за един от тях и да забрави за съществуването на другия…


От 26 март 2012 г. по Fox Life (V сезон).

ИЗБРАНО