Новите приключения на гормитите

За филма

Оригинално заглавие: Gormiti Nature Unleashed
Държава: Италия
Година: 2012
Жанрове: Анимация


След успеха на първите "Гормити" ("Gormiti: The Lords of Nature Return!", 2008) в Европа - в България: април 2010 г. по Нова телевизия, - продуцентите ги съживяват през 2012 г. с 3D анимация. Сериалът не напуска предходните серии, но и не води директно към тях.
След 300 години в мир са ...разделени, за да победят!


Преди 300 години Островът на гормитите доживява смъртния си час. Властелинът на вулканите, Магор, е в зенита на властта си. Неговата черна ярост и вулканична мощ заплашват да погълнат целия остров "Горм" заедно с всичките му обитатели. Магор може да бъде спрян само с жертвена битка и изключителна сила от Кралете на природата - Земя, Въздух, Море и Гора, водени от Стария Мъдрец.

Кралете знаят, че всяка победа срещу Магор е временна, ако източникът на силата им остане цял и непокътнат. Най-мъдрият от тях предлага брилянтен, но опасен план - да раделят източника на сила, Сърцето на Гормита, на 5 гормитски камъка, които всеки да скрие в своето кралство.

За да бъдат сигурни, че ще останат разделени, Кралете приемат трудно и необходимо решение, което ще промени островните жители завинаги - да издигнат огромни и непроходими стени, разделящи кралствата им едно от друго.
За още по-голяма сигурност, че Магор ще "напусне времето им", всеки Крал разрешава на Мъдреца да изтрие паметта му за мястото на камъните от съзнанието си.

Цената е огромна. Гормитите са създали чудесно общество, живеейки и работейки заедно. Но, за да има мир, няма друг изход. Или така си мислят... Всеки от Кралете на природата се оттегля в своето кралство, отделен от съюзниците си завинаги.

Легендата за тази епична битка и волята да бъде завършена остава в поколенията с името "Пътят". "Пътят" е карта, която чертае плана на кралете за труднодостижимия мир и прокарва надеждата към бъдещите поколения да го довършат... До деня, в който младият Агром, принц на Земята, открива пукнатина в стената на кралството си!

26 епизода х24 мин.
Уеб сайт: bg.gormiticlub.com/home/index.php

От 16 ноември 2013 г. по БНТ1. От 1 август 2016 г. - повторение.
От 10 септември 2014 г. по БНТ2.

ИЗБРАНО