Любов за Лидия

За филма

Държава: Великобритания
Година: 1977
Жанрове: Романтичен

Режисьор: Тони Уормби

В ролите: Мел Мартин, Кристофър Блейк, Биатрикс Леман, Джеръми Айрънс, Рейчъл Кемпсън, Майкъл Олдридж, Шери Хюсън


"Love for Lydia": По романа на Хърбърт-Ърнест Бейтс.

Колко болезнена може да бъде любовта?


Едуард Ричардсън е млад репортер в градския вестник, който непрекъснато е под груб натиск от редактора Бредъртън за търсене на горещи новини за малкото градче Евънсфорд. Така се запознава със семейството на Лидия Аспен – старите й лели Джулиана и Бърти и чичо й. Едуард поема ангажимент да въведе младото момиче в местното общество.


Бъдещият писател се влюбва в богатата наследница на голямо имение, но я желае само за себе си. И други младежи се борят за вниманието й, но тя ги разиграва и ги настройва един срещу друг - понякога с потресаващи последствия...


Едуард завежда Лидия на кънки на местната пързалка. Там срещат негови добри приятели – Том и сестра му Нанси. Всички са впечатлени от лекотата, с която Лидия се сприятелява с Том. Ричардсън е очарован и признава, че вече е увлечен по нея.

Красивата и непредвидима Лидия Аспен жадува за светски удоволствия. Поощрявана от лелите си, тя страстно се впуска в забавления и танци. Обсебен от нея, Едуард Ричардсън подчинява цялото си време на капризите й. Пламенната му любов изпълва живота му с радост, но и с тъга. Той започва да я ревнува от приятелите си и забелязва как ги настройва един срещу друг.


Брилянтна адаптация на Бейтс обединява млади и по-стари изискани британски актьори, за които телевизията е съответно старт в кариерата или уютно убежище след славата. В романтичната драма зрителите ще видят Джереми Айрънс преди своя "Оскар", Питър Дейвисън много преди "Доктор Ху", Кристофър Блейк в една от знаковите роли в краткия му земен път, Мел Мартин в едър план.

Сериалът е с 5 номинации от БАФТА през 1987 г. за операторска работа, сценография, дизайн на костюми, осветление и монтаж.


13 епизода х60 мин.


От 17 декември 2012 г. по БНТ1. От 3 юли 2013 г. - повторение. От 26 май 2014 г. - ново повторение.

От 9 август 2013 г. по БНТ2.

ИЗБРАНО