Като вълна

За филма

Държава: Бразилия
Година: 2004
Жанрове: Сапун

Режисьор: Denis Carvalho, Vinicius Coimbra, Maria de Medicis

В ролите: Рикардо Перейра, Джоана Солнадо, Антонио Рейс, Алине Мораес, Хенри Кастели, Мария Кяндидо


"Como uma Onda": Португалецът от Азорските острови – Даниел Кашкаеш - е главният герой на вълнуващата история за бягството и любовта. Той ще се изправи пред бурни океани от приключения, за да намери сигурен пристан в чужда земя. Той ще загуби любовта на живота си, за да намери още по-велика и изстрадана любов...

Вълнуващата теленовела „Като вълна” е първата, продуцирана от „Глобо” ТВ, в която участва португалската звезда Рикардо Перейра. Зрителите ще го разпознаят в образа на главния герой – Даниел Кашкаеш, който намира убежище в Бразилия и нито една локация или държава не може да бъде по-подходяща за негов дом от малкия остров Флорианополис, който е запазил обичаите на древното си население. Точно в това общество – понякога близко и дружелюбно, понякога враждебно – той ще изгради новия си живот и ще попадне в центъра на драматични събития, преплетени с романтика, напрегнати моменти и непредсказуеми обрати.

Въпреки че е роден на Азорските острови, Даниел Кашкаеш прекарва повече време на континента. Даниел е страстно влюбен в красивата Алмеринда (Джоана Солнадо), но това е любов, която няма бъдеще. Бащата на Алмеринда (Антонио Рейс) е консервативен адмирал, който ще направи всичко възможно, за да раздели влюбените.

Даниел и Алмеринда определят ден и час за бягството си от Португалия, но телохранителите на адмирала провалят техния план. Пребит и разстроен, Даниел сам избягва в Бразилия. Въпреки че адмиралът издава заповед за ареста на беглеца, Даниел е спасен от сестрите Нина и Линита. Благодарение на тях, Даниел успява да избяга от полицията и скача в морето. Вълните отвеждат чужденеца много далеч, в рибарското селище Санта Катарина, където той е спасен от двама моряци. Прикривайки се, Даниел още веднъж отива до брега, откривайки за себе си жестоката реалност на улиците в новата страна - Бразилия.

Линита успява да уреди Даниел на работа като иконом в къщата им. Появата на Даниел силно изменя живота на семейство Пайва. Ставайки причина за раздори между двете сестри, новият управител все по-рядко се сеща за Алмеринда и все повече се интересува от Нина. Голямата борба на Даниел ще бъде за тази нова и вдъхновяваща любов, която този път той ще трябва да запази.

ИЗБРАНО