Пещерата на Златната роза

За филма

Държава: Италия
Година: 1991
Жанрове: Фентъзи

Режисьор: Ламберто Бава

В ролите: Алесандра Мартинес, Марио Адорф, Ким Роси Стюарт, Анжела Молина, Урсула Андрес, Никълъс Роджърс, Хорст Букхолц, Бригите Нилсен


"Fantaghiro" / "The Cave of the Golden Rose": еп. 1 и 2: Докато участва в престрелка с лък в гората, кралският син Ромулдо зърва само за миг принцеса Фантагиро, но този поглед му е достатъчен за да се влюби до полуда в непознатата красавица. Когато Ромулдо предизвиква на дуел бащата на Фантагиро за да сложи край на кървавата война между двете кралства, заради пророчество, вместо стария владетел, на дуела се явява самата Фантагиро. Когато Ромулдо я вижда облечена в мъжки дрехи, той е сигурен, че това е неговата любима и прави всичко възможно за да избегне дуела. Самата принцеса също се влюбва в него, но чувството й за дълг повелява друго. Дали любовта им ще събере двамата влюбени или всичко ще завърши трагично?


еп. 3 и 4:

Фантагиро и Ромулдо подготвят сватбата си, когато Черната кралица, отвратена от дълбоката им любов, пленява бащата на принцесата. Рамулдо и воините му тръгват на поход за да го освободят. Но коварната Кралица се превръща във Фантагиро и прави Ромулдо свой роб, омагьосвайки го с целувка, а след това пленява цялата му армия. Въпреки, че е обещала на Ромулдо да остане в къщи, Фантагиро все пак тръгва по следите на любимия си. Когато открива безлюдния лагер, принцесата отсяда в най-близкия дворец до този на Кралицата и я предизвиква на дуел за да освободи хората си. А каква е нейната изненада, когато среща Ромулдо – той дори не я познава след магията на злата кралица...


еп. 5 и 6:

Могъщият зъл магьосник Тарабас научава за пророчество, в което е казано, че един ден децата на краля ще го унищожат. В отговор, той изпраща войската си от не живи воини да отвлекат всички кралски деца. Когато войниците атакуват замъка на Фантагиро за да откраднат децата на сестра й, битката изглежда изгубена, докато не става ясно, че водата превръща агресорите в камък. Ромулдо повежда армията на Тарабас към близката река. Там той успява да потопи всички врагове, но след като сам пада във водата, отровената вода превръща и него в камък. Принудена от обстоятелствата, Фантагиро решава да потърси самия Тарабас за да й помогне да развали магията и да спаси любимия си.


еп. 7:

Черен облак е надвиснал над страната, животните измират, растенията повяхват, реките пресъхват. Когато облакът достига кралството на Фантагиро, тя среща принц Пърсел, който преследва облака за да си върне откраднатия замък. След като и замъкът на Фантагиро изчезва мистериозно, принцесата се присъединява към Пърсел в пътешествието му за да върне обратно дома си, народа си, семейството си и любовта си!


От 3 май 2010 по Супер 7.

ИЗБРАНО