Лекар в семейството

За филма

Държава: Италия
Година: 1998
Жанрове: Комедия

Режисьор: Tiziana Aristarco, Anna Di Francisca, Riccardo Donna

В ролите: Lino Banfi, Giulio Scarpati, Claudia Pandolfi, Lunetta Savino, Kabir Bedi


"Un Medico in famiglia": адаптация на испанския телевизионен формат Medico de familia (1995)

Семейство Мартини, състоящо се от ЛЕЛЕ /лекар на около 38 г., вдовец/, баща му ЛИБЕРО и трите му деца: Ануча /на 3 г./, Чичо /на 9 г./ и Мария /на 13 г./, сменя къщата си и се мести от центъра на Рим в покрайнините на града. Новата къща сама по себе си е „поредица от проблеми”: първо – липсва жена, която да се грижи за всички, тъй като предишната им бавачка е отказала да ги последва при преместването; второ – твърде е отдалечена от центъра и на Леле му трябва страшно много време, за да отиде на работа; трето – Мария е направо нещастна, защото се е наложило да се премести в друго училище и да се раздели с приятелите си.



Накратко – всичко започва ужасно. Леле закъснява за работа, а на всичко отгоре колегите му го взимат на подбив заради „екологичния” му подход при избора на нов дом. Първият му пациент за деня е дъщеряна на негови приятели, която е дошла, за да сподели с него, че е бременна, което дълбоко разтърсва Леле при мисълта какво може да сполети и неговата дъщеря-тийнейджърка.

Връщайки се у дома, той заварва семейството си на ръба на пълното отчаяние: Мария е изчезнала! Доста по-късно се оказва, че тревогите на семейството са били напразни, тъй като Мария „просто е излязла” с любимата си леля Аличе, забравяйки за предупреди близките си....



И това е само един ден от живота на семейство Мартини, изпълнен не само с премеждия и комични ситуации, но и с порядъчно количество лични драми, неосъзнати любови, осъзнати проблеми и много пациенти!




Уеб сайт: www.unmedicoinfamiglia.rai.it

6 сезона, 168 епизода.

ИЗБРАНО