Династия Райнберг

За филма

Държава: Германия
Година: 2009
Жанрове: Сапун

Режисьор: (сценарий) Joerg Brueckner, Heike Brueckner von Grumbkow

В ролите: Roland Koch, Gerlinde Locker, Anna Bertheau, Gunther Gillian


"Geld.Macht.Liebe": 20 епизода.

Аристократичното семейство von Rheinberg притежава една от водещите банки във Франкфурт на Майн, чийто 150-годишен юбилей се отбелязва с изискано светско тържество. Глава на семейството е внушаващата респект Лизелоте фон Райнберг, вдовица на легендарния Макс фон Райнберг и майка на Маркус фон Райнберг, който поема управлението на финансовата институция след смъртта на баща си и я ръководи почти 30 години.


Соченият от обществото като пример за преуспял бизнесмен, безупречен съпруг и баща не се колебае да използва нечисти средства, за да постигне целите си. В това семейство значение имат само парите, а чувствата не играят никаква роля. И все пак самият Маркус фон Райнберг се противопоставя на майка си, за да се ожени за голямата си любов София. Двамата имат три деца. Най-големият им син Франк движи рамо до рамо с баща си делата в банката.



Дъщеря им Елена е омъжена за аржентинеца Мартин ла Рока и имат две деца. Елена се е занимавала с конен спорт и сега е поела отговорностите по управлението на семейната конюшня. Най-малката дъщеря на Маркус и София - Мариета, е отдадена на нощния живот във Франкфурт. Черната овца на семейството, прогонената преди много години Мона, не поддържа връзка с роднините си. Ражда дъщеря на име Ариана, която се превръща в целеустремена и амбициозна млада жена. Завършва с отличие средно образование и банково дело, обещаваща предпоставка за блестяща кариера.



Ариана открива, че майка й е от рода Райнберг, кандидатства за място в банката и разкрива пред баба си и вуйчо си коя е всъщност. Мона решава да последва дъщеря си във Франкфурт, но единствено снаха й София се отнася добре с нея.


Отношението на роднините подтиква Мона да предяви претенциите си към полагащия й се дял от бащиното наследство. Във Франкфурт тя открива любовта към 15 години по-младия от нея Филип Маркланд, наследник на богат издател. Самият Филип е известен с мимолетните си връзки, но срещата му с Мона изглежда ще го промени.




Премиера - 6 юли 2009 г. по телевизия ARD. От 15 декември 2009 г. по Нова телевизия. Официален сайт - www.geldmachtliebe.tv .

ИЗБРАНО