Пътят към Елдорадо

За филма

Държава: САЩ
Година: 2000
Жанрове: Анимация

Режисьор: Ерик 'Бибо' Бержерон

В ролите: (гласове) Кевин Клайн, Кенет Брана, Роузи Перез, Елтън Джон


"The Road to El Dorado": Филмът разказва за измамниците Мигел и Тулио - двама издирвани затворници, които съвсем случайно се сдобиват с карта за легендарния златен град Ел Дорадо. Те вярват, че най-накрая са открили своя път към богатството, славата и щастието. Има само едно малко препятствие – и двамата са заключени на кораба на испанския откривател Кортес. След опасно бягство с помощта на бойния кон Алтиво те стигат до Ел Дорадо, за да разберат, че приключенията тепърва им предстоят. Следвайки картата, те откриват тайния град, но лоялността им е подложена на изпитание - дали да се върнат у дома богати, или да продължат да живеят в този рай.


Не може и без препятствия. Висш жрец води отчаяна борба за власт с благодушния вожд, а повърхностното гадже на единия от двамата приятели създава конфликт помежду им. Висшият жрец Цекел-Кан ги обявява за божества, планирайки да използва тяхното щастливо пристигане като знак да вземе властта от вожда. Тулио и Мигел поддържат лъжата с единствената цел да получат обещаното злато. Към тях се присъединява красивата Шел от местното племе, която по нищо не отстъпва на двамата хитреци. Шел иска да избяга с тях от Ел Дорадо. Но дори когато успяват да се доберат до голямото богатство, те ще разберат, че приятелството им и съдбата на Ел Дорадо са в голяма опасност.


В крайна сметка, те трябва да вземат важно морално решение, което ще доведе до най-невероятен изход.



"Пътят към Ел Дорадо" е класическа комедия за приятелството и приключенията. С една съвсем малка подробност – нашите главни участници не са съвсем типични герои, защото всъщност са двама непрокопсани разбойници и злочести приятели. Но това прави историята още по-очарователна и истинска.

Музикалният екип, носител на "Оскар" за анимационния филм "Цар Лъв", отново е събран и за "Пътят към Ел Дорадо" – Елтън Джон, Тим Райс и композиторът Ханс Цимър. Всички песни във филма са изпълнени от Елтън Джон, освен "Трудно е да си бог", която е в изпълнение на актьорите Кевин Клайн и Кенет Брана.



От 29 ноември 2009 г. по Нова телевизия.

ИЗБРАНО