Художествена гимнастика пряко по БНТ

20 септември 2011 | 11:04 Дачев
Представителки на 55 държави разпределят световни отличия и олимпийски квоти на Световното първенство по художествена гимнастика в Монпелие, Франция. От 19 до 25 септември тече най-важната надпревара в този олимпийски цикъл. Първите 15 в индивидуалния многобой и най-добрите 6 ансамбъла получават визи за Олимпийските игри в Лондон 2012 г.

Българската надежда в шампионата е Силвия Митева. На това мнение са и рускоезичните издания, като я поставят сред фаворитките за отличия на отделни уреди, а признанието от Русия, Украйна и Беларус не е за пренебрегване. Другите две имена в родния отбор са Цветелина Стоянова и Анастасия Киссе.
В края на август ансамбълът ни надигра олимпийските шампионки от Русия и носителките на световната титла за последните две години от Италия. Това се случи пред родна публика на най-големия за годината турнир от Световната купа в зала „Арена Армеец” София. След завоюваната победа, самочувствието и амбициите на нашите момичета пораснаха, а според старши-треньора Илиана Раева те са подготвени за нови успехи.

Най-важното от шампионата в Монпелие ще видите в преки предавания и репортажи по двата канала на БНТ, а финала можете да проследите на живо в неделя - 25 септември от 16:00 часа по БНТ1 и БНТ Свят.



ИЗБРАНО