Пламен Младенов с анализ на световното по лека атлетика

30 август 2011 | 17:32 Дачев
 Култов филм на режисьора Рон Шелтън с участието на Уесли Снайпс и Уди Харелсън носи името „Белите не могат да скачат”. В леката атлетика, обаче не важи правилото, че „белите не могат да тичат”. Ивет Лалова доказа точно обратното. Тя бе единствената бяла състезателка на 100 метра сред другите седем чернокожи лекоатлетки от САЩ, Карибите и Африка.
Завършвайки 7-ма след тежка контузия и операция, Ивет доказа, че с много труд и хъс един спортист може да постигне желаните резултати. На Световно първенство по лека атлетика  в република Корея България изпрати 7 български атлети, на които възлага надежди за добро представяне.

„Ивет постигна изключителен резултат, тя се върна в световния елит. 3-4 години тя не успя да достигне своите резултати, но сега се връща там, където й е мястото”, каза спортният журналист Пламен Младенов. Той бе специален гост в спортното обзорно предаване на ТВ+ „Спорт+”. 
Журналистът направи подробен анализ на световното по лека атлетика и увери зрителите на ТВ+, че Ивет има големи шансове за добро представяне на 200 метра. „Там фаворитки може би ще бъдат Вероника Кебъл и Алисън Феликс. Няма да бъде лесно, но ние знаем, че когато Ивет прави добри резултати на 100 метра, тя прави почти същото и на 200”, заяви Младенов, припомняйки представянето на Лалова на олимпиадата в Атина преди 7 години. 
 
За другата голяма надежда на българската лека атлетика – Ина Евтимова, в студиото на „Спорт+” Пламен Младенов изрази мнението, че атлетката върви по стъпките на Лалова и е съвсем възможно двете да стигнат до олимпийски полуфинал. 
 


ИЗБРАНО