Цвета Кирилова напуска Нова телевизия

25 май 2011 | 15:52 Дачев
Нова телевизия ще се раздели с едно от лицата си и това е Цвета Кирилова, която преди броени дни съобщи на приятелите си във “Фейсбук”, че е решила да напусне медията, в която изкара последните няколко години като новинар.

Преди два месеца тя бе сложена за водещ на сутрешния блок “Здравей, България“, но от известно време изчезна от екрана, като версиите за това бяха различни. Едни свързваха липсата й с ниския рейтинг на предаването, което пък довело до решението на ръководството да прави промени в екипа.
Самата Кирилова твърди, че отсъствието й е било по здравословни причини и то провокирани именно от работата й в "Нова", съобщават от "Всеки ден". “Сблъсках се с нездрава работна атмосфера, която провокира влошаване на здравословното ми състояние, в резултат, на което взех решението да напусна медиата”, бе краткият коментар на Цвета пред “Всеки ден”.

От Нова заявиха, че не могат да взимат отношение в подобна ситуация и че това си е нейно лично решение, което те нямат право да оспорват. А дали ще търсят друга водеща на “Здравей, България” е рано да се каже. “Засега водещи са Христо Калоферов и Евгени Генчев”, заявиха оттам.

“Въпреки всичко, ще продължа да се занимавам с телевизия” - убедена е Цвета и признава, че вече обмисля предложения от конкурентни медии.



ИЗБРАНО