Гейовете са по-опасни от пушачите - Андрей Слабаков

29 април 2011 | 17:25 Дачев
Режисьорът напоследък "повече пуши, отколкото да прави филми"
„Гейовете са много по-опасни от пушачите – пренасят СПИН”, заяви режисьорът и най-известен български пушач Андрей Слабаков пред Марк О’Селски в предаването на „На инат” по Нова ТВ. Той разкри, че дори е бил на гей купон в Италия преди години и постоянно се е оглеждал, като дори отклонил четири покани за нетрадиционни сватби. В началото на 90-те години Андрей заминава за Италия, където от работник в селското стопанство става режисьор на предаването, в което за кратко е и „ръкоплескач”, по Rai Uno. „В Италия е много по-лесно да успееш и ще ти кажа защо – там хората живеят в система, а ние в странното нещо, наречено преход”. Андрей не успя да избере между Берлускони и Борисов, но ясно направи разликата между двете държави – у нас се краде на дребно, а там – само на едро. Все пак той не съжалява, че се е върнал в България, която обича, и където са съпругата му, дещеря им и работата, която го прави щастлив.

 „Напоследък повече пуша, отколкото правя филми”, призна Андрей. Според него на българското кино, въпреки подема напоследък, му липсвали както пари, така и идеи. „Но все пак у нас има много повече идеи, отколкото пари”, каза той. Слабаков не планира да снима сериал, както е актуално напоследък. „За мен всичко, което е модерно, е вече демоде”, пошегува се в типично свой стил режисьорът.

Слабаков леко се засегна на коментара на ко-водещата Силвия Драгоева, че съпругата му – Ернестина Шинова, която винаги играе главни роли във филмите му – е парашутистка. „Жена ми не е парашутистка, майка й е такава. Освен това е снайперистка, внимавай”, допълни той. Според Андрей тайната на сключилите пет брака съпрузи е взаимната непоносимост, а впоследствие и хубав матрак. Следващата година Андрей и Ернестина планират да се оженят за шести път. Марк успя да изкопчи от него и малко информация за дъщеря им Йоанна, за която и двамата нямат логично обяснение защо е толкова прекрасна. Слабаков призна, че и тя вече е пропушила, което крие от него, но нищо не можело да му убегне.



ИЗБРАНО